Як економити на придбанні побутової техніки та електроніки

Як економити на придбанні побутової техніки та електроніки

Побутові прилади, електроніка та інша техніка роблять наше життя легшим, повнішим та цікавішим. Для вивільнення часу на себе, для комфорту вдома, для роботи та навчання ми купуємо пральні й посудомийні машини, зволожувачі повітря, ноутбуки та смартфони. Вся ця техніка вартує грошей, інколи чималих. Але є способи, як можна зекономити на покупках, не втрачаючи в якості. 

Спочатку визначте, що саме вам потрібно

Якщо зайти в будь-який інтернет-магазин техніки, можна розгубитися від розмаїття асортименту. Тому спочатку складіть перелік характеристик, які вас влаштовують. Наприклад, вам потрібен електросамокат. Уточніть, що саме вас цікавить – дорослий чи дитячий, складаний чи ні, з литими або пневматичними колесами та якого розміру. Знаючи ці показники, ви легко знайдете 5-7 моделей, серед яких залишиться обрати за зовнішнім виглядом та ціною.

Користуйтеся знижками

Якщо на якусь модель в магазинах Allo у Львові є знижка, це значить, що товар закінчується, і компанія прагне швидше його продати, щоб завезти на склади новий. На якість це ніяк не впливає. Тому можна спокійно обирати такий товар.

Порівнюйте ціни та зіставляйте їх з умовами покупки

Існують сайти-агрегатори, де зібрано ціни з усіх інтернет-магазинів. Тут можна швидко порівняти вартість та перейти на цікаву пропозицію. Але при цьому слід зважати на умови доставки та необхідність передплати. Може бути так, що доставка разом з вартістю товару обійдеться у більшу суму, ніж трохи дорожчий телефон в іншому магазині з безплатною доставкою.

Також слід з обережністю відправляти передплату, особливо коли її просять перевести на картку.

Не бійтеся придбавати відновлені речі

Примітка «відновлений» (або refurbished) біля назви товару свідчить про те, що він:

  • стояв деякий час на вітрині та не є новим;
  • прийшов у магазин у пошкодженій упаковці;
  • є представником старої колекції та довго лежав на складі.

Будь-яка відновлена техніка проходить процедуру чищення, перевірки, дрібного ремонту і тільки після цього потрапляє на полицю магазину. При покупці в цьому секторі є можливість зекономити до 70% від початкової ціни.

Не ігноруйте розпродажі

На сезонних розпродажах можна суттєво зекономити. На деякі товари знижка доходить до 50%, тому слід постійно моніторити ціни.

Користуйтеся промокодами

Якщо в мережі вам трапляється промокод – збережіть його, навіть коли не плануєте покупку. Можливо, що він знадобиться дуже скоро.

Зважте, чи потрібна розширена гарантія

Для деяких видів товару, наприклад, планшетів та принтерів, розширена гарантія дійсно є вигідною. Вона передбачає безкоштовний ремонт та обслуговування навіть зазвичай негарантійних випадків. Оцініть, наскільки така послуга важлива для вашої покупки, адже відмова допоможе вам додатково заощадити.

Користуючись цими рекомендаціями, ви зможете суттєво зекономити та отримати функціональну техніку, що слугуватиме довгий термін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще одна парафія на Волині перейшла до ПЦУ
Наступна новина На Волині двоє чоловіків викрали електропідстанцію
Останні новини
Схожі новини