Як канадські та волинські хірурги відновлюють обличчя українським воїнам після важких травм. ВІДЕО

Як канадські та волинські хірурги відновлюють обличчя українським воїнам після важких травм. ВІДЕО

Упродовж тижня в операційних Волинської обласної клінічної лікарні працювала група канадських лікарів і медсестер. У команді з місцевими хірургами вони проводили надскладні операції на голові й кінцівках. Серед пацієнтів – військові та цивільні. 

До лікування хворих долучилися команди нейро- і щелепно-лицьової хірургії, а також хірургії кисті, розповів речник медзакладу Андрій Гнатюк.

Одним із таких пацієнтів є 38-річний Роман Ільїчов, військовослужбовець ЗСУ, який у лютому 2023 року зазнав серйозних поранень під час бойових дій під Бахмутом. Він втратив губи, ніс і верхню щелепу.

Уперше після травми Роман побачив своє обличчя через місяць. Каже: вже готовий був до цього.

Те, яким чоловік є зараз – результат кількох попередніх операцій. Це вже п'яте втручання на обличчі Романа і не останнє, кажуть хірурги.

Це особливості мінновибухових і і вогнепальних травм, однак важливо те, що всі функції будуть відновлені. Роман буде мати нюх, вільно дихати, відповідно харчуватися й інтегруватися в життя.

«У таких ситуаціях нелегко повернути первинне обличчя, дуже часто воно не повертається після таких великих травм. Наша найбільша мета – щоби пацієнт міг нормально дихати, їсти і функціонувати на повну в житті. Також естетичний вигляд обличчя, щоби пацієнт міг самовпевнено почуватися і міг проживати нормальне життя», – каже реконструктивний хірург з Канади Тара Тешіма.

Більше – дивіться у сюжеті:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя ще трьох Героїв-волинян
Наступна новина Волинські сапери продовжують розміновувати Донеччину. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні