Як «латають» ями на дорогах Луцька. ФОТО

Як «латають» ями на дорогах Луцька. ФОТО

У Луцькраді пояснили, як проводять ямковий ремонт на території міста. 

При ямковому ремонті дорожнього покриття необхідно витримувати загальну технологічну послідовність, яка включає підготовку зруйнованого місця, приготування, вкладання і розрівнювання та ущільнення суміші, – пише прес-служба Луцької міської ради.

Ремонт покриття з використанням холодних сумішей проводять при температурі повітря від +5 до -15 градусів.

Холодну бітумно-мінеральну суміш, яка вкладається при температурі навколишнього середовища нижче 5 градусів морозу, перед укладанням необхідно прогрівати в приміщенні з температурою не нижче 0°С.

Підготовку місця, яке будуть ремонтувати проводять в наступному порядку: межі вибоїн оконтурюють прямими лініями, захоплюючи на 3-5 см непошкоджену частину покриття, кілька невеликих вибоїн, близько розташованих одна від одної об'єднують в одну загальну карту, старий асфальтобетон видаляють по окресленому контуру, вибоїну вичищають від бруду, снігу, льоду.

Після підготовчих робіт наповнюють вибоїну ремонтним матеріалом.

Якщо вибоїна глибиною до 5 см, суміш укладають в один шар, більше 5 см - в два шари. Ремонт вибоїн глибиною 1,5 - 2 см є безрезультатним, оскільки холодна суміш під вагою коліс автомобіля руйнується.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У спецшколі на Волині волонтери разом з дітьми розмалювали футболки. ВІДЕО
Наступна новина В Україні піднімуть ціну на інтернет
Останні новини
Схожі новини