Як Луцьку працюють пункти обігріву. Хто сюди може звертатися

Як Луцьку працюють пункти обігріву. Хто сюди може звертатися

З початку зими у Луцьку діють стаціонарні пункти обігріву для людей без постійного місця проживання. Тут можна прийняти душ, зігрітися, взяти теплий одяг, поїсти.

Такий пункт діє у Територіальному центрі соціального обслуговування у місті Луцьку, розповіла його директорка Галина Шатецька. Про це інформує Суспільне.

Читати також: На Волині організували роботу пунктів обігріву. Адреси

Нині гарячі обіди в терцентрі отримують 103 людини, каже дієтсестра Оксана Дейнюк. Це люди похилого віку, з інвалідністю, особи, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Перші два місяці послуга безплатна. Потім гарячі обіди можна продовжити одержувати за 350 грн на місяць.

Від початку зими в пункт обігріву за допомогою звернувся один безхатько. Чоловік приходить щодня по гарячі обіди. На ночівлю його влаштували в «Переображення», розповіла соціальна працівниця Світлана Синюк.

У пункті нічного перебування при благодійному фонді «Переображення» в районі ЛПЗ для нічлігу облаштовані 12 ліжкомісць. Тут ночує від 4 до 5 людей, каже юрист пукту нічного перебування Віктор Гаврилюк.

Основна вимога для влаштування на нічліг у пункті нічного перебування – бути тверезим. Також потрібні медичні довідки з туберкульозного і шкірвендиспансерів.

Пересувні пункти обігріву на Волині поки не розгортатимуть, потреби в них немає, поки температура повітря не опустилася до мінус 15, каже начальниця відділу ДСНС в області Ірина Варварук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні діти почали частіше і важче хворіти на коронавірус, – Степанов
Наступна новина У «Волиньгазі» нагадали, що не причетні до формування ціни на газ
Останні новини
Схожі новини