Як міні-кіно: луцька продакшн-студія «Sollusion FX» знімає рекламу, яку хочеться дивитись

Як міні-кіно: луцька продакшн-студія «Sollusion FX» знімає рекламу, яку хочеться дивитись

«Найкраща дорога та, яка веде додому… Найцінніше – тепло людської душі», – це слова з проморолика будівельної компанії «Інвестор», одного із клієнтів луцької продакшн-студії «Sollusion FX».

«Найдієвіша та реклама, яка зачіпає і викликає емоцію», – усміхається Микола Кушнірук, засновник і продакшн-продюсер студії. Разом із однодумцями режисеркою Юлією Яцун та оператором Андрієм Дмитруком вони утворили міні-компанію, яка готова втілювати грандіозні ідеї у строкатому світі реклами.

Студія молода, але вже має досить поважне портфоліо. Серед робіт – проморолики для будівельних компаній «Інвестор» та ЛДБК, кінотеатру «Промінь», компаній Modern-Expo, DPF, «Вілія», Iconx CRM.

«Реклама створює настрій»

Студія «Sollusion FX» займається 3D-моделінгом та анімацією, продакшном та постпродакшном, теледизайном та інфографікою, 3D-візуалізацією, моушн-графікою, аеро- та відеозйомкою.

Завдяки цьому найскладніші речі вдається передати просто. Наприклад, завдяки 3D-візуалізації легко уявити, як виглядатиме житловий комплекс, який збудують через кілька років.

Принцип роботи студії – показати товар чи послугу не так, як це робили раніше. А ще – стимулювати до вдосконалення. І тих, хто замовляє рекламу, і тих, на кого вона розрахована.

«Ми хочемо допомогти бізнесу в Луцьку зрозуміти, що реклама – це потрібно. Реклама – це класно. Вона знайомить, просуває, нагадує, змінює думку, враження, створює настрій, врешті!» – розповідає Юлія Яцун. Тому рекламісти почувають себе певною мірою чарівниками, бо здатні впливати на людей.

«Здебільшого – позитивно», – сміється режисерка.

 «Зараз 75 % дієвої реклами – це відео. Через два роки це буде 95 %. Люди звертатимуть увагу здебільшого на рухливу, живу візуалізацію, статика відійде на задній план», – прогнозує вона.

Юлія Яцун

«Об'єднує любов… до роботи»

У «Sollusion FX» усіх об’єднує любов до роботи і командний дух, зацікавленість у спільному здійсненні задуму.

«Відеорекламою займаються люди, які люблять свою справу. Простіше – фанати, які здатні пожертвувати своїм часом, відпочинком, домашніми клопотами заради роботи. Колеги-оператори часто шукають простіших завдань, які можна виконати за кілька годин, або ж день чи два. Бо коли вони пробують знімати музичний кліп чи рекламу, то розуміють, що це велика справа», – розповідає Андрій Дмитрук.

Андрій Дмитрук

«Ми зацікавлені в тому, що ми робимо. Нам це дуже подобається. У нас не було жодного проекту, який би ми втілювали без задоволення. Ми свідомо обрали це для свого життя і кайфуємо від цього, – додає Юлія Яцун. – Окрім того, дізнаєшся стільки нового для себе!»

Завдяки роботі вона знає, які систему опалення та вікна краще встановлювати в будинках, як чистять каталізатори в автівках... І так – у різних сферах.

«Тут не можна зробити як-небудь, – каже режисерка. – Ти пізнаєш, цікавишся, захоплюєшся і починаєш цим жити. І тоді бачиш результат. По-іншому – ніяк».

Очищення автомобільних каталізаторів

«Я багато чим займався, шукав себе і зрозумів, що треба обрати щось одне. Те, що тобі найближче і чого не можеш не робити. Тоді ти ростеш, – каже засновник студії Микола Кушнірук. – Тому й зібрав команду, щоб в ній кожен робив те, що любить».

Микола Кушнірук

«Sollusion FX» – три в одному, або більше

Микола – виконавчий продюсер та моушндизайнер, Юлія – режисер, Андрій – оператор. Усі троє розпочинали з телебачення, у кожного з них чималий досвід у своїй сфері, а разом працюють більше року. Вони – основа команди, бо часто до проектів залучають інших спеціалістів.

Наталка Петрук – досвідчений копірайтер, яка пише тексти для майбутніх проектів команди! А також Анатолій Самойленко – супервайзер зі спецефектів, який працює у Києві.

«Портфоліо у нас досить велике. Це і особисті проекти, і спільні», – розповідає Микола Кушнірук. Він працює з 2012 року, за цей час реалізував більше сотні проектів у сфері комп’ютерної графіки та моушндизайну.

Розробляв обличчя каналів, заставки, інтро-логотипи, відеопрезентації, а також графіку до численних документальних фільмів. Створював анімаційний дизайн для провідних столичних компаній.

Режисерська кар’єра Юлії Яцун розпочалась 2010 року. Це участь у створенні десятків документальних телефільмів, розважальних програм, реклами.

В Андрія Дмитрука досвід відеооператора – понад 11 років. Його роботи відзначаються високою художністю, нестандартним, особливим баченням сюжету.

«Навіть одним кадром можна розповісти цілу історію, – зауважує Андрій. – Головне – самому її побачити, і знайти спосіб донести до глядача».

«Замовник – виконавець – результат»

Рекламісти розповідають, що в Луцьку в замовників своєрідне, обережне ставлення до реклами.

Чомусь поширена хибна думка про те, що спеціалісти з великих міст розуміються на рекламі краще, ніж місцеві. Хоча команда «Sollusion FX» не раз робила проекти на «столичні» замовлення. Київських бізнесменів навпаки цікавить та «родзинка», яка притаманна роботам маленьких компаній якнайдалі від заїжджених столичних стандартів. А ще що? Правильно – приваблива цінова політика.

Як усе відбувається? Спочатку – знайомство з замовником і його побажаннями, чого хоче клієнт і якого результату очікує. Потім найцікавіше – народження ідеї. Їх, до речі, може бути кілька, причому зовсім різних і досить несподіваних.

«Ми не лише втілюємо свої ідеї, а й підводимо клієнта до вдалого рішення. І дуже добре, коли замовник почуває себе учасником творчого процесу», – каже Андрій Дмитрук.

«Важливо допомогти людині зрозуміти, що саме вона хоче. Бо часом людина каже, що випила б кави, але є ймовірність, що вона хоче тістечко. Просто думка про каву прийшла першою», – розповідає Юлія Яцун.

Тоді починається продакшн: шукають все, що потрібно для реклами. Обирають акторів чи просто людей, які будуть задіяні у масових сценах, а також дикторів.

Далі – знімання, монтаж, озвучення, графіка і – вуаля! – кінцевий результат.

Спортсмен Антон Папежук
Зйомки ролика для Iconx CRM
Зйомки ролика для Iconx CRM
Зйомки відео для академії ШАГ
Зйомки відео для академії ШАГ
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки ролика для DPF
Зйомки в житловому комплексі ЛДБК
«Sollusion FX» на зйомках

Микола Кушнірук розповідає, що іноді акторів знайти непросто. Професійних акторів у нашому місті небагато, а звичайні люди бояться себе спробувати.

«Зате ті, які погоджуються, отримують стільки задоволення! У нас дуже весело!» – усміхається режисерка Юля.

Непросто було й знайти рудого котика для проморолика «Інвестора». Шукали найпростішим способом – через оголошення у соцмережах. І тут розпочалось! Люди пропонували не тільки рудих, а й білих, сірих та плямистих пухнастиків, а такого, як потрібно, знайшли не відразу. 

«Нам пощастило: знайшли маленьку кішечку. Її вдалось посадити у коробку. Я потім думав: а якби то був дорослий вгодований кіт? Навіть якби ми запхали його в коробку, це було б неестетично і негуманно щодо тваринки», – сміється Микола Кушнірук. З його слів, непередбачувані ситуації трапляються, але завжди знаходяться рішення.

«Sollusion FX» на зйомках промо-ролика для будівельної компанії «Інвестор»

Обов’язковою умовою співпраці з замовником є передоплата у розмірі 30 чи 50 %.

«Це хоч якась гарантія, бо недобросовісний замовник іноді може сказати: «Мені нічого не підходить, я передумав». А ці гроші необхідні насамперед для придбання реквізиту чи оплати праці акторів», –  розповідає Юлія Яцун.

«Замовники реклами в Луцьку хороші і вдячні, однак хороша реклама – дорога реклама, – каже Микола. – І робота над нею вимагає не лише зусиль, але й часу».

Над деякими проектами працюють по кілька тижнів, а то й більше.

«Коли клієнти бувають на зніманнях, вони розуміють, що це тривалий і непростий процес. Кажуть: «Ми не думали, що це так довго!» Або: «А скільки з цього буде в рекламі? Дві секунди? То заради цього треба стільки роботи?!» – пригадує режисерка Юлія. А таки-так.

«Реклама як міні-кіно»

«Реклама абсолютно і повністю може бути міні-фільмом і приносити задоволення не менше, аніж ігровий фільм. Тут, здебільшого, нема діалогу, і треба за 30 секунд розповісти історію, викликати сльози, сміх, здивування, захоплення і запам’ятовуватись. Це дуже складно, але можливо», – розповідає Юлія Яцун.

За її словами, з останніх замовників, які були готові до емоційної зйомки, – це будівельна компанія «Інвестор».

«Після того, як ти подивишся це відео, тобі не потрібно розуміти, скільки коштує квартира, і скільки їх залишилось, але з’являється бажання мати помешкання саме там і пережити подібну емоцію. От таке кіно», – ділиться режисерка.

Проморолик будівельної компанії «Інвестор»

«А я люблю рекламу з гумором. І не втрачаю сподівання, що в нас з’являться замовники, готові до сміливих веселих експериментів», – каже Микола Кушнірук.

«Якщо нецікаво, то краще не починати, бо ти не зробиш це добре. Це мінус і для тебе, і для клієнта, – переконана Юлія Яцун. – Я ніколи не думала, що очищення фільтрів так захопливо знімати. Завжди можна запропонувати щось незвичне. А ще треба бути уважним до деталей, тому що люди люблять помічати дрібниці і говорити про них, а не про загальну концепцію. Споживача не варто недооцінювати. Він у нас – ще той гурман».

У команді «Sollusion FX» переконані, що ідеальної реклами нема. Мовляв, якщо раптом з’явиться бездоганний продукт, то не буде до чого прагнути, а їм, молодим, ще рости і рости, тому кожна наступна реклама буде ще трішки ліпшою.

Як зв'язатись з продакшн-студією «Sollusion FX» 

Телефон: +3 8(093) 722 79 62

Skype: vin_kolja +3 8(050) 507 40 09

e-mail: [email protected]

Сайт: http://www.sollusion-fx.com/

Фейсбук: https://www.facebook.com/sollusionfx/

Інстаграм: https://www.instagram.com/sollusion_fx/ 


Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)

Фото: Ірина КАБАНОВА (Перший) 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимова риболовля на Шацьких озерах. ФОТО
Наступна новина «Не бійтесь анафем московської церкви», - владика Матфей до волинських священиків УПЦ МП
Останні новини
Схожі новини