Як можуть змінити проспект Грушевського у Луцьку

Як можуть змінити проспект Грушевського у Луцьку

Показали нову концепцію реорганізації проспекту Грушевського у Луцьку. До 1980 року проспект був бульваром, де в центральній частині проходила пішохідна променада, а по обидві сторони вулиці була алея з каштанів. У планах – повернути такий же вигляд проспекту, але зробити його більш сучасним та зручним для пішоходів та автомобілів. 

Про це повідомили на сторінці архітектурного проектно-консалтингового бюро Urban Progress.

Окрім реорганізації проїзної частини, розробили також зони для паркування, озеленення та велодоріжки по обидві сторони вулиці.

«Якщо в цифрах, то це двосмугова проїзна частина, довжиною 1,3км, з доданими лівоповоротними смугами на основних перехрестях, де передбачено близько

200 паркомісць. Для безпеки пішоходів та велосипедистів (зниження швидкості на переїзді), інклюзивності та безперервності руху, через заїзди на прибудинкові території передбачена піднята лінія тротуарів. Також вздовж проспекту запроєктовано 135 нових дерев (старі теж максимально збережені) та близько 200 кущів. Звичайно ж передбачені лавки для відпочинку, урни та велостійки», – йдеться у дописі.

Тут додають, що це передпроєктна пропозиція. 

 

Читайте також: У Луцьку хочуть облаштувати додаткові паркомісця на перетині вулиць Єршова-Карбишева


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській області на кордоні з Польщею хочуть відкрити новий пункт пропуску
Наступна новина Коронавірус на Волині: 79 нових хворих та одна смерть
Останні новини
Схожі новини