Як обрати пластикове вікно: корисні поради

Як обрати пластикове вікно: корисні поради
Пластикові вікна ТзОВ «Атлант плюс»

Популярність пластикових вікон зростає з кожним роком, адже все більше людей уже оцінили їхні переваги над дерев’яними. Саме пластикове вікно допоможе запобігти перегріванню кімнат влітку та зменшити втрату енергії у будинку взимку.

Щоб не розгубитись на ринку вікон, волинська компанія «Атлант плюс» пропонує декілька порад.

1. Необхідно звернути увагу на профіль, оскільки міцність вікон залежить саме від нього. Для того, щоб купити якісну продукцію, ознайомтеся із сертифікатом товару, що купується. Показником стабільності виробництва є наявність сертифіката ІСО 9001. Не намагайтеся зекономити на якості, адже підробка може обійтися вам значно дорожче.

Профіль вікон компанії «Атлант плюс» 

Наприклад, неякісний пластик через 3–4 роки може пожовтіти або потріскатися. Щоб не помилитися, при купівлі краще вибирати надійні великі фірми з гарним стажем. Добре зарекомендували себе на ринку такі профілі, як VEKA, KMG, KBE, Trocal, Rehau, Schuko, WDS.

2. Друге, що відіграє роль при виборі вікна — це, звичайно, його ціна. Однак, звернувшись до ринку металопластикових вікон, ви помітите, що ціни на пластикові вікна в різних виробників можуть сильно відрізнятися. Насправді, усі вікна виконуються з однакових комплектуючих і матеріалів, а на вартість вікна більше впливає побудова організації виробництва й продажів. Тому не можна назвати цифру, яка б визначала нормальну вартість вікна.

Вікна «Атлант плюс» у ЖК «Парковий квартал»

Але, вертаючись до питань якості, необхідно відзначити, що пластикове вікно середньої конфігурації не може коштувати дешевше 120–140 доларів за кв.м. (усе, що дешевше — це економія на якості). 

3. Щоб установка вікна пройшла добре, довірити її потрібно фахівцям, які зроблять точні виміри (сьогодні для цих цілей використовуються телескопічні й лазерні лінійки) і професійно зроблять монтаж.

Вікна у Ковелі, які виготовили та встановили фахівці «Атлант плюс»

4. При виборі виробника, зверніть увагу на те, що надійні компанії завжди дають гарантію на готові вироби від трьох до п’яти років залежно від класу продукції, а також на основний компонент готового пластикового вікна – склопакет – і підтверджують це відповідним сертифікатом.

Основними характеристиками пластикового вікна, на які необхідно звернути особливу увагу при замовленні, є:

  • теплоізоляція,
  • шумоізоляція,
  • вентиляційна здатність,
  • довговічність,
  • захист від злому (безпека).
Теплоізоляційні характеристики пластикового вікна

На рівень теплоізоляції впливає: розмір вікна й розмір його стулки, тип склопакета, і якість збирання. Вибір виду склопакета (однокамерний, двокамерний, простий або енергозберігаючий) залежить від кліматичних умов, у яких будуть використовуватись пластикові вікна.

Так наприклад: однокамерний склопакет годиться для використання тільки в теплих широтах з м’якими кліматичними умовами.Для середніх широт краще зупинити свій вибір на пластикових вікнах з подвійним склопакетом.

Для збільшення теплоізоляційних характеристик, у склопакеті може використовуватися низькоемісійне скло (скло з атомами срібла).  Наприклад, теплоізоляція однокамерного склопакета з низькоемісійним склом буде вищою, чим просто подвійного склопакета, а коштуватиме він дешевше.

Також проміжок між склом склопакета може заповнюватися газом (криптоном або аргоном), що збільшує теплоізоляційні характеристики пластикового вікна.

Шумопоглинаючі характеристики пластикового вікна

Шумоізоляція пластикового вікна залежить, як правило, від типу склопакета і від якості монтажу.

Якщо ви живете в дуже шумному районі й поруч із вашим будинком знаходиться дорога, школа, дитячий садок або майданчик, то для підвищення шумоізоляції рекомендують встановлювати пластикові вікна із склопакетами різної товщини. Цей вид підвищення шумоізоляційних характеристик пластикового вікна є досить ефективним за рахунок так званого зменшення резонансу.

Крім цього, підвищити шумоізоляційні характеристики вікна можна завдяки збільшенню повітряного простору між склопакетами, заповненню камер склопакета газом, використанню в конструкції склопакета ламінованого скла.

Вентиляційні характеристики пластикового вікна

При виборі пластикових вікон обов’язково потрібно продумати вентиляцію квартири, тому що пластикові вікна мають високий ступінь теплоізоляції, що може привести до підвищеної вологості повітря, духоти й вогкості у квартирі або офісі. Усі ці несприятливі фактори легко усуваються за допомогою частого провітрювання, але при цьому знижуються тепло-й шумоізоляційні характеристики вікна.

Виходом у цій ситуації може бути використання в конструкції пластикового вікна вентильованих профілів, що забезпечують вентиляцію приміщення, зберігаючи при цьому теплоізоляційні й шумоізоляційні властивості пластикового вікна. Але використання вентильованих профілів має один істотний недолік — це можливість утворення конденсату на вікнах.

Безпека пластикового вікна

Систему безпеки вікна забезпечують профіль, склопакет, фурнітура та якість монтажу. Пластикове вікно із широким профілем дає можливість установки спеціальної протизламної фурнітури.

Також для підвищення надійності віконних конструкцій застосовують склопакети із броньованим й загартованим склом, багатошарове ламіноване скло.

Пластикові вікна повинні переносити силу злому на зовнішню стінову конструкцію. Тип кріплення повинен бути грамотно підібраний у залежності від матеріалу стін, в яких будуть встановлені вікна.


У виборі вікон для вашої оселі можуть допомогти фахівці компанії «Атлант плюс», яка вже понад 10 років забезпечує український ринок якісними вікнами та дверима. Зв’язатись із виробником можна за телефоном (067) 361-66-30, написавши на пошту [email protected] або ж завітавши в офіс, що розташований у Луцьку за адресою просп. Соборності, 1в. 

Інформацію про продукцію можна переглянути на сайті: www: http://atlantplus.com.ua 

Також «Атлант плюс» можна знайти у соцмережах: instagram.com/atlantpluss та facebook.com/infoatlantplus


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На автошляху Ковель-Ягодин відновили рух транспорту. ФОТО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 2 лютого
Останні новини
Схожі новини