Як обрати якісні фітинги для пластикових труб?

Як обрати якісні фітинги для пластикових труб?

Пластикові труби сьогодні використовуються для монтажу водопроводу, опалювальних, каналізаційних і вентиляційних систем різного типу. Фітинги є обов'язковим компонентом таких конструкцій. Тож як вибрати якісний виріб, який забезпечить герметичність системи? Ось кілька порад від досвідчених майстрів!

Зверніть увагу на призначення фітингу

Якщо ви купуєте комплектувальні елементи для системи питного водопостачання, переконайтеся, що вони заявлені як максимально гігієнічні. Для монтажу опалення необхідні термостійкі вироби. Характеристики, що мають фітинги для пластикових труб, рекомендовані умови експлуатації зазначаються виробником у вигляді маркування і залежать від використаних матеріалів, технологій виробництва. Якщо фітинг підібрано неправильно, ніхто не зможе дати гарантій його надійності, довговічності, безпечності для здоров’я.

Обирайте продукцію відомих виробників

Монтаж трубопроводу, навіть пластикового, коштує грошей. В гонитві за економією деякі покупці обирають товари «no name»: навіщо платити більше, якщо виріб виглядає майже так само, як з асортименту крупного бренду. Проте такі міркування зазвичай мають неприємні наслідки. Дешеві фітинги з самого початку не забезпечують герметичності або дуже швидко виходять з ладу. Якщо ви не хочете стикнутися з наслідками протікань чи проривів, купуйте продукцію відомих виробників на сайті skvagina.com.ua. Вона супроводжується тривалою гарантією, максимально зручна для монтажу.

Правильно обирайте тип з’єднання

Окрім іншого, фітинги відрізняються способом кріплення. Наведемо найбільш поширені варіанти.

  • Зварні та електрозварні. Забезпечують надійне монолітне з’єднання, якому не загрожує високий тиск або вібрація. Водночас такі стики можуть заважати плановому обслуговуванню трубопровода, швидкій заміні вбудованого обладнання, запірної арматури. Окрім того, зварні фітинги вимагають спеціальних навичок для правильного монтажу, іноді особливого обладнання.
  • Різьбові. Максимально прості для встановлення елементи. Вони дозволяють швидко збирати і розбирати трубопровід, наприклад, для сезонного користування або заміни супутнього обладнання. Дуже зручні для монтажу, проте здатні розкручуватися під дією вібрації. Також будь-яке роз’ємне кріплення не застраховане від протікання в майбутньому, тому їх не можна заливати стяжкою.
  • Затискні. Більш надійний варіант у порівнянні з різьбовими. Такі фітинги фіксуються за допомогою накидної гайки і можуть використовуватися кілька разів за умови заміни ущільнювача. З такими комплектувальними елементами розгерметизація виникає рідко, але місця кріплень все одно повинні знаходитися в межах досяжності для обслуговування.

Враження навіть від найбільш якісного фітингу можуть бути зіпсовані, якщо тип з’єднання обрано неправильно. Помилка у цьому питанні здатна призвести до розгерметизації трубопроводу, ускладнити заміну арматурних елементів тощо. Варто уточнити оптимальний тип кріплення фітингів в інженера, який розробляв ваш проект, або скористатися консультацією співробітника профільного магазину


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Засудили лучанина, який вбив знайомого в себе в квартирі
Наступна новина Після загибелі Євген часто приходив у снах і кликав з собою: дружина полеглого Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини