Як почати інвестувати в акції закордонних компаній: коротка інструкція

Як почати інвестувати в акції закордонних компаній: коротка інструкція
Фото ілюстративне

Плануєте зробити інвестиції в цінні папери джерелом додаткового доходу, але ще не знаєте, з чого почати? Українці мають можливість вийти на закордонні фондові ринки та придбати акції компаній. Розповідаємо, що для цього потрібно.

Як обрати стратегію

Шляхів заробітку на акціях є декілька. Серед основних — на різниці курсу (передбачає активний трейдинг), а також у довгостроковій перспективі (на перспективному здорожчанні, дивідендах тощо — йдеться про тримання активів впродовж тривалого часу).

І в тому, і в іншому разі необхідно інвестувати зважено та з мінімальними ризиками, тобто в надійні компанії з гарною репутацією. 

Наприклад, за рік акції Apple виросли в ціні майже вдвічі. Інвестор, який би, наприклад, придбав 12 березня 2020 року 1 акцію IT-гіганта за $59, 10 березня 2021 року міг би продати її вдвічі дорожче — за $120. У 2020 році компанія перетнула межу капіталізації у $2 трлн, вона першою в Сполучених Штатах Америки досягла таких цифр. 

Аналітики досить оптимістично налаштовані щодо перспектив корпорації. Наприклад, Wedbush припускають, що потенціал зростання може скласти більше ніж 80%, тобто цільова ціна акції перевищує $200. Докладніше про акції Apple можна дізнатися на https://ffin.ua/stocks/AAPL.

Втім, на цінних паперах можна як заробити, так і втратити, тож більшість інвесторів прагнуть диверсифікувати вкладення. З формуванням збалансованого інвестиційного портфелю та вибором особистої стратегії може допомогти досвідчений спеціаліст — деякі брокерські компанії надають своїм клієнтам таку послугу.

Навіщо потрібен брокер

Скористатися послугами брокерської компанії необхідно, аби мати змогу вийти на такі біржі, як NASDAQ або NYSE. Клієнти «Фрідом Фінанс Україна» отримують таку можливість — компанія є частиною холдингу Freedom Holding Corp., тож через європейську філію можна відкривати брокерський рахунок та починати купувати активи. 

Алгоритм максимально простий:

  • подати заявку до компанії,
  • отримати всю належну інформацію та відкрити рахунок онлайн,
  • перевести з валютного рахунку в Україні потрібну суму,
  • здійснювати операції.

До речі, швидко керувати своїми операціями клієнти «Фрідом Фінанс Україна» можуть просто зі смартфона з додатком Tradernet. 

Що важливо зробити заздалегідь?

Обов’язково варто з’ясувати всі деталі — наявність та розмір комісій, які бере брокер за проведення угод, ліміт на переведення грошей з українського банку на закордонний рахунок, способи отримання фіксованого доходу тощо. 

Кожен клієнт Freedom Finance безкоштовно отримує послуги персонального консультанта з інвестицій з досвідом 10+ років роботи на фондовому ринку, який допоможе на кожному етапі, відповість на питання, надасть свіжу аналітику за запитом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через змагання у Луцьку на вихідний перекриють проспект Волі
Наступна новина У разі нового локдауну Уряд знову готовий компенсувати втрати підприємцям
Останні новини
Схожі новини