Як полюбити спорт: прості і корисні поради

Як полюбити спорт: прості і корисні поради
Фото ілюстративне

Загальновідомо, що фізичні вправи корисні для здоров’я. Усвідомлення цього факту допомагає полюбити спорт і покращити свій фізичний стан прямо зараз. Як же полегшити цей процес і навіть полюбити спорт?

Переваги спорту

Мабуть, ви все знаєте про те, чому варто займатися спортом, але нагадування про ключові переваги  спонукатиме вас зробити перший крок.

Чим же корисні спортивні заняття:

  • значно покращують настрій;
  • допомагають досягти кращих результатів у навчанні;
  • зменшують стрес і допомагають запобігти депресії;
  • навчають командній роботі та навичкам вирішення проблем;
  • зміцнюють самооцінку;
  • покращують увагу;
  • допомогають залишатися здоровим і в хорошій фізичній формі.

Як розпочати

Хоча користь від спорту очевидна, одне питання все ще залишається без відповіді: як, нарешті, почати займатися спортом?

Психологи говорять, що успіх полягає в тому, щоб робити те, що, принаймні, подобається. Перш за все, слід вибрати той вид спорту, який найбільше відповідає вашій особистості та придбати необхідні спортивні товари.

Деякі із задоволенням танцюють, плавають, їздять на велосипеді, гуляють або займаються бодібілдингом у спортзалі; інші надають перевагу командним видам спорту, таким як баскетбол, футбол тощо.

Якщо вам важко одразу прийняти рішення, спробуйте кілька видів спорту, щоб знайти той, який вас порадує та мотивує.

План дій

Ці корисні поради допоможуть вам дотримуватись спортивного режиму:

  • зробіть спорт головним пріоритетом. Якщо ви скажете собі, що спорт дуже важливий, то буде досить складно перенести його на наступний понеділок або навіть на наступний місяць;
  • знайдіть компанію. Фізичні вправи завжди простіше виконувати з другом чи родичем. У цьому випадку ви мотивуєте одне одного, і якщо один надумає припинити займатися спортом, то інший не дозволить;
  • оцініть прогрес. Найкраща мотивація — це відчутний прогрес. Слід усвідомити, що форма вашого тіла змінюватиметься не так швидко, як хотілося б (це теж неправильно). Тому перед початком вправ слід виміряти свої параметри або сфотографуватися, а потім кожні два тижні оцінювати прогрес. Динаміка зміни тіла допоможе вам ще більше полюбити спорт;
  • потрібно пам’ятати, що вправи не займають багато часу. Дослідники довели, що для того, щоб нова поведінка перетворилася на звичку, потрібно близько двох місяців. Тобто, якщо ви займатиметесь спортом принаймні 60 днів без перерв, то ви гарантовано полюбите такі заняття.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Лицарі духу». Укрпошта до Дня Гідності та Свободи представить нові поштові марки
Наступна новина Ігор Гузь озвучив склад майбутньої коаліції у Волиньраді
Останні новини
Схожі новини