Як працюватимуть дитсадки з 1 вересня: правила та рекомендації МОЗ

Як працюватимуть дитсадки з 1 вересня: правила та рекомендації МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про правила і рекомендації для дитячих садочків, які діятимуть з 1 вересня у рамках адаптивного карантину.

Як передає «УНІАН», на онлайн брифінгу глава відомства зауважив, що перед початком зміни повинен обов'язково проводитися скринінг працівників закладу.

Чи дозволено батькам заходити до садочка?

«Вихователі зранку приймають дітей у заклад від батьків на території закладу, але за межами будівлі. Це достатньо важливо, тобто для того, щоб не було входження у будівлю батьків», – зазначив Степанов.

Антисептики та рушники у садочках Також на вході до закладу треба організувати місце для обробки рук спиртовими антисептиками.

«Виключно на вході, виключно під контролем працівників закладу повинно це відбуватися», – наголосив міністр. За його словами, усі протиепідемічні заходи для дітей повинні бути в ігровій формі.

«Що забороняється в цих закладах – використовувати багаторазові тканинні рушники. Чому ми забороняємо? Тому що все це може суттєво вплинути на розповсюдження COVID-19. Саме багаторазові рушники - якщо раптом хтось буде хворим. Використання м'яких іграшок. Килими з довгим ворсом. Заходити всередину приміщення у вуличному взутті, тобто бажано на вході у приміщення одразу знімати відповідне вуличне взуття», – додав Степанов.

Чи проводитимуть масові заходи та батьківські збори?

Також, за його словами, забороняється проведення масових заходів та батьківських зборів.

«Коли ми говоримо про масові заходи, то коли весь дитячий садочок, усі групи починають разом збиратися. Я думаю, що ви розумієте, що це велике скупчення людей, і все це викликає великий ризик розповсюдження COVID-19», – зауважив міністр.

Особливості занять в умовах карантину

Також він повідомив, які рекомендації розробили у МОЗ на період адаптивного карантину.

«Рекомендується розробити графік прогулянок та занять, аби не допускати змішування груп. Щоб це був різний час, різні групи в дитячому садочку... Щоб між собою якомога менше діти контактували з різних груп», – зазначив Степанов.

Крім того, рекомендується обмежити вправи, під час яких діти контактують між собою, викладачами та використовують додатковий інвентар.

«Якщо ви можете переглянути сам план таких занять, то бажано це зробити, щоб було якомога менше таких контактів», – додав він.

Степанов також наголосив, що працівники садочків повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх антисептиками не рідше ніж раз на дві години та після відвідування громадських місць.

В дитячому садочку повинні проводити дезінфекцію поверхонь не рідше, ніж кожні дві години, та відразу після завершення занять. Це повинно бути в правилах поведінки в дитячому садочку. Треба робити провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Міністр наголосив на важливості дотримання зазначених правил і рекомендацій, «якщо ми не хочемо чути повідомлення, що у нас у дитячому садочку захворіли усі діти, чи він увесь пішов на самоізоляцію».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Терміново потрібні донори крові для онкохворої волинянки
Наступна новина В одну з луцьких шкіл шукатимуть директора
Останні новини
Схожі новини