Як працюватимуть на Волині вузькоспеціалізовані школи

Як працюватимуть на Волині вузькоспеціалізовані школи

Під час виїзного засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку депутати обласної ради ознайомилися з роботою Володимирської спецшколи.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

Вивчали безпекову ситуацію, готовність до опалювального сезону та нагальну проблематика освітнього закладу.

У Володимирській спецшколі навчаються 90 дітей із порушенням слуху, крім того, тут надають корекційні та освітні послуги для діток із синдромом Дауна та розладами аутичного спектру. Заклад оснащений сучасним обладнанням та сурдотехнічними засобами навчання.

Для безпеки дітей облаштували і бомбосховище на 150 осіб. Під нього підлаштували майстерні та тренажерну залу, які розташовувалися у цокольному приміщенні. Укриття обладнане відповідно вимог, є система вентиляції. До опалювального сезону школа також цілком підготовлена. Нещодавно тут було встановлено індивідуальний тепловий пункт, який дозволить автоматично регулювати комфортну для особливих діток температуру і при цьому ощадити використання енергоресурсів.

Директор школи Богдан Гудим головним викликом на сьогодні вважає ймовірний перегляд доцільності існування спецшкіл після запровадження у загальноосвітніх закладах інклюзивного навчання.

Читайте також: На Волині викрили податківців на поборах з підприємців

«На жаль в освітньому процесі немає терміну «глухі діти», є лише «слабочуючі». Але від заміни понять проблема не зникне. В області є чимало таких дітей. Навчання в нашій школі спеціалізоване та розраховане на те, щоб дітки з особливими потребами могли максимально соціалізуватися у суспільство», - запевняє Богдан Гудим.

Голова депутатської комісії Ольга Омелько зазначила: аби в школі була наповнюваність, про її роботу повинні знати. Відтак, депутати рекомендували директору посилити інформаційну роботу про навчально-виховні та матеріально-технічні можливості закладу серед мешканців усіх територіальних громад області.

 

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку провели в останню дорогу полеглого Валерія Кужелюка. ФОТО
Наступна новина Військові з волинської бригади ТрО розшукали дітей, які передали на ЗСУ 700 гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні