Як правильно обрати обідній стіл? Рекомендації від MebSHOP

Як правильно обрати обідній стіл? Рекомендації від MebSHOP
Фото ілюстративне

Вибір кухонного столу – це дуже відповідальне питання, адже він є не лише місцем, за яким збирається вся родина, але й головною ланкою, навколо якої будується дизайн-концепція інтер’єру кухні. Іноді він також виконує функції робочої зони – в разі, коли занадто маленьке приміщення кухні.

Які функції покладено на обідній стіл?

Найперше цей елемент меблів призначений для створення і облаштування обідньої зони на кухні або в їдальні.  Але в реальних умовах обідні столи нерідко використовуються для приготування їжі. Тобто, вони повинні мати декілька обов’язкових характеристик:

  • бути затишними та зручними,
  • достатньо міцними,
  • екологічно безпечними,
  • якісними та надійними.

Саме такі моделі ви можете простежити за посиланням https://mebshop.kiev.ua/mebel/obedennye в каталозі інтернет-магазину меблів MebSHOP – не зважаючи на їх візуальну різноманітність, вони всі мають чудові техніко-експлуатаційні показники.

Оскільки обідні столи виконують декілька функцій, їх можна віднести до розряду універсальних меблів. Саме тому вони будуть органічно сприйматись не лише на кухні чи в їдальні, але навіть у вітальні, якщо мова йде про квартиру-студію.

Яким має бути зовнішній вигляд?

По-перше, щодо кольору. Він повинен збігатись з кольоровою гамою всіх меблів на кухні, або ж бути контрастним. В цьому випадку обідній стіл виконує лише свою безпосередню функцію і є своєрідною прикрасою приміщення.

По-друге, матеріал. Він повинен відповідати стилю оформлення приміщення. Так, в кухні, оздобленій в стилі кантрі або класики, всі меблі повинні бути виробленими з дерева. Якщо ж мова йде про хай-тек або техно, то доречний обідній стіл, виготовлений із загартованого скла, пластику або металу. Можливе поєднання цих матеріалів – скло з пластиком або металом, метал з деревом і т.п. В цьому випадку ви отримуєте універсальну модель, що гармоніюватиме з декількома стилями.

Найбільш прийнятні конструкції

Сучасні обідні столи можуть бути традиційної прямокутної форми, овальними, круглими або ж квадратними.

Моделі з закругленими кутами виглядають дуже стильно і привабливо, але з точки зору практичного використання більш зручні прямокутні або квадратні. До того ж вони можуть бути встановленими як в кутку, так і біля стіни або посередині приміщення. Відносно розміщення моделей з заокругленими сторонами або кутами є значні обмеження.

Складність меблів напряму залежить від всіляких додаткових елементів, не притаманних цій моделі. Такими є, наприклад, столи, що розкладаються або столи-трансформери. Їх перевага в тому, що при необхідності можна змінити параметри моделі – її висоту, довжину чи ширину. Тобто, цим столом можна користуватись щоденно невеликій сім’ї, але він же слугуватиме і для вітання великої компанії гостей. Столом із висотою, що регулюється, можуть комфортно користуватись як дорослі, так і малі діти.

Новітні обідні столи-трансформери – дуже зручний елемент не лише для малих приміщень, але й для значно більших, оскільки дозволяють економити площу. Адже сучасний тренд домашнього інтер’єру – максимум вільного простору, світла і повітря.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Інавгурація Зеленського відбудеться не пізніше 3 червня
Наступна новина «Біо Пек»: історія упіху першого луцького заводу, який почав заробляти на своїх відходах
Останні новини
Схожі новини