Як припинити насильство в сім’ї: поради волинських патрульних

Як припинити насильство в сім’ї: поради волинських патрульних

Насильство та сімейні конфлікти можна припинити за допомогою поліції та суду.

Про це йдеться на сторінці патрульної поліції Волинської області у Facebook.

Від початку року волинські патрульні отримали більше 760 повідомлень про насильство в сім’ї, понад 220 – про сімейні сварки, понад 230 – про нанесення тілесних ушкоджень членами сім’ї.

Цьогоріч працівники поліції оформили понад 165 адмінматеріалів за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства).

«У таких випадках обов’язково звертайтесь також до дільничного інспектора, адже дільничні ведуть облік осіб, які схильні до насильства, і наглядають за ними!

Нині, у зв’язку зі змінами в законодавство, жертви домашнього насильства можуть також звертатись до суду з заявою про обмежувальний припис до кривдника. Його можуть видати на термін від 1 до 6 місяців, але це потребує певної підготовки документів. Юридичний супровід можна отримати у місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Луцьк, вул. Прогресу, 7). Рішення суд приймає протягом 72 годин.

Не зволікайте, коли щодо Вас чинять домашнє насильство, обов’язково повідомляйте поліцію та звертайтесь до суду!» - йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В обласну лікарню привезли обладнання від Світового банку
Наступна новина Депутата Волиньради, в якого забрали посвідчення водія, сфотографували за кермом
Останні новини
Схожі новини