Як проходить весняний призов на Волині. Відео

Як проходить весняний призов на Волині. Відео

Під час весняного призову до служби в армії призвуть майже 500 волинян. 6 квітня вже відправили 140 призовників.

Про це розповів Суспільному заступник обласного військового комісара Юрій Кучер.

Під час проведення набору в Збройні Сили України хлопці проходять військово-лікарську комісію. Також юнаків нагодували першим армійським обідом.

 

Медики оглядають призовників і вирішують, чи можуть юнаки служити.

"Вчора у нас був 71 чоловік, з них 69 було визнано придатними", – розповів голова військово-лікарської комісії Анатолій Рудь.

Зі слів голови комісії, усіх призовників вже протестували на коронавірус методом ІФА.

Олег Собуцький із села Коршів Луцького району вже пройшов медичну комісію. Каже: хоче служити в десантних військах. Аби стати десантником, готувався завчасно.

 

"Щодня відтискався: 33 рази від землі і 15 на турніку. Я потрапив у десантуру, сьогодні йду на потяг вечірній і їду до Житомира служити. Хочу спробувати, мені цікаво", – каже юнак.

Серед тих, кому лікарі сказали "придатний" – дев’ятнадцятирічний Назарій Маленчук з Володимира-Волинського. До війська каже: не хоче.

 

"Спочатку не хотів служити, але куди діватися. Доведеться, всі служать. Воно в житті не завадить", – розповів призовник.

Як розповів заступник військового комісара Юрій Кучер. Призовники, які не мають вищої освіти, служитимуть 18 місяців. Спеціалісти та магістри - рік.

"Вони забезпечуються триразовим харчуванням, знаходяться практично на державному забезпеченні, в клубі їм організовано перегляд патріотичних фільмів і після того відправка на залізничний вокзал", – каже заступник комісара.

До слова, весняний призов в Україні розпочався 1 квітня.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 12 квітня відключать опалення
Наступна новина На хабарі у 100 тисяч доларів затримали брата судді Вовка. Які «скарби» у нього знайшли
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні