Як рупор пропаганди: до футболіста Тимощука рекомендують застосувати санкції

Як рупор пропаганди: до футболіста Тимощука рекомендують застосувати санкції

Міжнародна робоча група Єрмака-Макфола підготувала Дорожню карту індивідуальних санкцій щодо російських пропагандистів, лідерів думок та артистів. До списку з понад сотні осіб внесли і футболіста з Луцька Анатолія Тимощука.

Як йдеться на сайті Президента України, Міжнародна робоча група з питань санкцій проти Росії, яку очолюють керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і екс-радник Президента США з питань національної безпеки, Посол Майкл Макфол, підготувала черговий документ – Дорожню карту індивідуальних санкцій: рекомендації щодо санкцій проти Російської Федерації. 

Він містить базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів, які генерують і поширюють наративи кремлівської пропаганди, брехню щодо війни Росії проти України й таким чином підтримують політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та безпеки нашої держави. Цей список доповнюватиметься.

У Дорожній карті індивідуальних санкцій виокремлені, серед іншого, пропагандисти, які послідовно відтворюють брехливі наративи відповідно до політики Кремля, закладаючи ідеологічний фундамент для російської війни та приховуючи воєнні злочини, що й надалі скоюються.

Пропагандисти розділені на дві великі групи: ті, хто генерує ідеї для пропаганди (ідеологи, експерти, науковці), і ті, хто поширює ці ідеї (журналісти, артисти та зірки).

Одіозні аналітичні центри (як-от Міжнародний дискусійний клуб «Валдай», «Ізборський клуб», Рада із зовнішньої та оборонної політики, Російська рада з міжнародних справ (РРМС) і Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД)) мають тісні зв’язки з високопосадовцями, підтримують дії влади, напрацьовують пропагандистські наративи. 

Серед тих, хто залучений до поширення інформації на підтримку війни з Україною, – не лише журналісти чи експерти, а й ті, хто є «солдатами» в цій гібридній війні. 

До Дорожньої карти індивідуальних санкцій внесені артисти, які є не менш небезпечними, ніж корпоративні пропагандисти, завдяки здатності швидко та дієво поширити пропаганду на широкі маси.

З початку повномасштабного вторгнення багато з них відвідали тимчасово окуповані території України, виступили на концертах на підтримку Росії чи публічно підтримали режим Президента РФ та його війну. Їхня діяльність не пов’язана із журналістикою, свободою висловлення думки чи наукою, проте цілеспрямовано допомагає зусиллям військово-політичного керівництва Росії в Україні. 

Водночас більшість із них проводять свої відпустки за кордоном, багато хто є власником дорогої нерухомості у Європі та США.

Міжнародна робоча група рекомендує демократичним країнам у всьому світі включити до своїх санкційних списків тих осіб, які поки уникнули цього.

«Зрада не має виправдання. А те, що він змовчав, не показав досі своєї позиції жодним чином, – у мене шалене розчарування в ньому, в першу чергу, як у людині. Мене це абсолютно розбило.Впевнений, він добре знає, що відбувається в Україні, адже його батьки проживають у Луцьку.

Я думаю, треба Толіку бути повністю моральним виродком, щоб мовчати.

Не хочу рахувати чужі гроші – але ж він за життя футбольне заробив. Впевнений, що більш ніж достатньо, щоб хоч 25 лютого могти спокійно виїхати в Європу, забрати туди рідних, показати патріотичну позицію і допомагати своїй країні. А так…», – озвучив позицію щодо Анатолія Тимощука в інтерв’ю «Першому» знаний футболст родом з Волині Артем Федецький.


Тимощука офіційно викреслили з історії українського футболу.
З волинського досі не наважуються...
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Востаннє його бачили в полоні». Військова з Волині більш ніж півроку шукає чоловіка
Наступна новина У Луцьку внаслідок ракетного удару постраждало 12 будинків. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні