Як у Луцьку проводять майстер-класи від народних умільців.ФОТО

Як у Луцьку проводять майстер-класи від народних умільців.ФОТО

Сьогодні, 25 грудня, в арт-галереї Луцька можна було навчитися виготовляти обереги з глини, плести з бісеру та спробувати ткацького мистецтва.

Про це інформують «Волинські Новини».



Гончар, спеціаліст департаменту культури Луцької міської радиАнатолій Філозоф увже третій рік поспіль долучаюся до цього заходу, мовляв, це велике задоволення дарувати дітям щастя та бачити як у них світяться очі.

«Цього року до «Різдвяної майстерні» долучилися 17 майстрів народної творчості. Ми співпрацюємо з управлінням соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, в яких на обліку більше тисячі дітей пільгової категорії. Тому ми намагаємося охопити якнайбільше діток цими заходами. Також приходять сюди й усі охочі містяни. Саме сьогодні ми пропонуємо майстер-класи з гончарства, ткацтва та бісероплетіння», - розповів Анатолій Філозоф.

Серед тих, хто осягає народне мистецтво й Еміль з Криму, який нині проживає в Луцьку.



«На таких майстер-класах я вже вдруге, був у «Різдвяній майстерні» торік і мені дуже сподобалося. Сьогодні роблю оберіг для дому, а перед тим навчився робити з глини глечик. Нам щоразу пропонують різне і це гарний досвід, бо вдається робити кращі і кращі вироби», - каже хлопчина.

 

Нагадаємо, що урочисте відкриття «Різдвяної майстерні» відбулося 19 грудня. А завершиться проект на Водохреще виставкою дитячих робіт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Різдво — час для благодійності: інвестиції у міжлюдське добро. ВІДЕО
Наступна новина На Волині знайшли мертвого чоловіка
Останні новини
Схожі новини