Як у Луцьку вчили ефективно дебатувати та переконувати. ФОТО

Як у Луцьку вчили ефективно дебатувати та переконувати. ФОТО

Волинський осередок Федерації дебатів України організував «Зимову дебатну школу», де усіх охочих вчили, як ефективно переконувати та доносити свою думку не тільки під час гри у британські парламентські дебати, але і у публічних виступах загалом.

Навчання відбувалися у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки 3 та 4 лютого.

Тренери із Луцька, Івано-Франківська та Києва навчали учасників, як правильно знаходити аргументи для переконання співрозмовника, суддей та аудиторії, готувати контраргументи, будувати логіку виступу, аналізувати промови суперників та узагальнювати свої «кейси».

Все – передусім для успішнішої та результативнішої гри у британські парламентські дебати. Нагадаємо, суть такого формату гри в наслідуванні моделі Парламенту Великобританії. Тобто є Уряд і Опозиція, які представлені двома командами по дві людини(за аналогією, одна з Палати Лордів друга з Палати Общин).

На виступи в цьому форматі кожен з гравців має по 5, або по 7 хвилин в залежності від турніру та 15 хвилин на підготовку після оголошення резолюції (теми) та позиції, яку повинні захищати. Як правило, ігри мають морально-соціальні, економічні, суспільні та політичні теми.

Проте такі навички знадобляться і тим, хто просто хоче навчитися говорити переконливо та виступати перед різними аудиторіями, - відзначив очільник волинського дебатного осередку Антон Євтушок.

«За ці два дні ми спільно намагалися максимально навчити наших учасників будувати логічні, аргументовані, структурно правильні виступи на дуже різні теми. Адже у дебатах ти дізнаєшся, що повинен доводити, лише за 15 хвилин до гри. Тому це стимулює оперативно, швидко та чітко будувати свою промову, слухати опонентів, «розбивати» їх аргументи, втілювати власну стратегію і переконувати прискіпливих суддів», - розповів Євтушок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Японія запустила найменшу в світі ракету-носій
Наступна новина Через снігопад в Іспанії закрили півсотні доріг, у Мадриді затримуються авіарейси
Останні новини
Схожі новини