Як в Україні реабілітують військових

Як в Україні реабілітують військових

Одним з основних завдань психологічної підтримки персоналу Збройних Сил України є психологічне відновлення військовослужбовців. На сьогоднішній день функціонують більше десятка центрів, в яких проводяться заходи психологічного відновлення.

Про це пишуть на сторінці Генштабу ЗСУ.

З початку 2024 року вже понад дев’ять тисяч військовослужбовців отримали там психологічну допомогу. В тому числі близько трьох тисяч військовослужбовців долучилися до заходів не самі, а разом із членами сімей, що говорить про комплексний підхід до вирішення проблем.

Заходи програми психологічного відновлення складаються з трьох складових:

  • психологічної (надання психологічної підтримки, терапії та консультування для допомоги військовослужбовцям у подоланні стресу, травм та інших психологічних проблем, що виникли внаслідок бойових дій);
  • психофізіологічної (фізіотерапевтичні процедури, індивідуальні та групові заняття з лікувальної фізкультури, масажів, фіто та ароматерапії);
  • соціально-культурної (концерти, екскурсії, тематичні вечори, спортивні ігри, тощо).

Фахівці центрів також навчають воїнів технікам саморегуляції для нормалізації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка стала чемпіонкою світу. Перемогу присвятила «Сталевій сотні»
Наступна новина Нові правила перевірки військово-облікових документів. Що зміниться?
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні