Як вибрати ковдру: що радять фахівці

Як вибрати ковдру: що радять фахівці
Фото ілюстративне

Хороший сон - запорука міцного здоров'я і відмінного самопочуття. Стреси і різні неприємності можуть негативно позначитися на якості нічного відпочинку. Чимале значення має і те, які постільні приналежності використовуються. Вибираючи ковдри, необхідно добре проаналізувати експлуатаційні характеристики, щоб сон був максимально комфортним.

Види наповнювачів

Ковдри Lotus, представлені на https://svtextile.com.ua/218-odeyala-lotus, виготовлені з різних матеріалів. В якості наповнювача використовується:

  • мікрофібра - матеріал, що має досить щільну структуру. Мікрофібра міцна і м'яка, вона здатна накопичувати тепло. Волокна добре вбирають вологу, але вона швидко випаровується, так що не виникне парникового ефекту;
  • тенсель – штучний матеріал, який має унікальні властивості. Він подарує прохолоду в жарку пору і зігріє в холодну. Серед переваг виділяють маленьку вагу, високу теплопровідність і гіпоалергенність. Тенсель забезпечує безтурботний і комфортний сон;
  • бамбук – вироби з таким наповнювачем з'явилися на ринку відносно недавно. Переваг бамбук має безліч, але варто виділити тільки кілька головних. Матеріал не викликає алергії, відмінно пропускає повітря і не вбирає запахи. Ковдри легкі і їх можна прати в машинці. Мінус в тому, що вони найкраще підходять для міжсезоння, а термін служби - до 2 років;
  • шерсть – натуральний наповнювач, що має хорошу тепловіддачу і високу гігроскопічність. Вовняні спальні приналежності відмінно зігрівають. Потрібно враховувати, що матеріал може викликати алергію.

Вибираючи наповнювач, необхідно добре проаналізувати його властивості. Деякі матеріали викликають алергію, інші ж підходять тільки для використання в певну пору року.

Сезонність ковдр

Постільні приналежності підбирають у залежності від пори року. Літні варіанти - це бавовняні, бамбукові, шовкові та лляні ковдри. Вони досить легкі і забезпечать комфортний сон.

Для весни і осені підходять вироби з бамбуковим наповнювачем або з тенселя. Деякі виробники пропонують спальні приналежності з овечої або верблюжої вовни.

Всесезонні ковдри бувають самими різними. Найпопулярніші наповнювачі - бамбук, тенсель або інші гіпоалергенні матеріали. Такі види цілком добре замінюють зимові варіанти. Прошарок наповнювача невеликий, так що тепло буде зберігатися. Матеріали добре пропускають повітря і підтримують оптимальну температуру. Деякі всесезонні вироби виготовлені з овечої та верблюжої вовни. Такі ковдри дуже легкі.

Для того, щоб всесезонні моделі були більш зручними у використанні, виробники роблять їх з гудзиками, на зав'язках. Постільні приналежності складаються з декількох частин - теплої і більш прохолодної. Так можна самостійно контролювати ступінь тепла шляхом відстібання.

Вибираючи зимову ковдру, особливу увагу необхідно приділити виду наповнювача. Щільність повинна бути не менше 420 г. Необхідно враховувати, що зимові варіанти важчі в порівнянні з літніми. Наповнювач може бути як натуральним, так і штучним.

Як вибрати розмір

Цей критерій досить важливий, так як від нього якість сну теж залежить. Всі постільні приналежності за розмірами поділяють на такі групи:

  • євро;
  • двоспальний;
  • полуторний;
  • дитячий.

Цікаво, що полуторні моделі представлені в різних розмірах. Мінімальний розмір - 145 на 205 см, а максимальний — 155 на 210. Такі варіанти найчастіше купують для односпальних ліжок.

Стандартні двоспальні вироби потроху втрачають популярність - їх замінюють ковдри розміром євро (220 на 200 см). Завдяки збільшеній площі можна не переживати за комфортність сну.

При виборі потрібно відштовхуватися від зросту людини і того, скільки людей буде під ковдрою спати. Але велике значення мають і особисті переваги. Те, що людина спить одна, не означає, що їй вистачить полуторної моделі. До того ж, постільні приналежності євророзміру відмінно підходять для одно - і двоспальних ліжок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьких медиків, які танцювали «антикорона» танець, привітали у «Світському житті»
Наступна новина COVID-19 в Україні: кількість тих, хто одужав за добу, вкотре перевищила число хворих
Останні новини
Схожі новини