Як вибрати забудовника: поради від експертів

Як вибрати забудовника: поради від експертів

Вибір забудовника – справа завжди відповідальна. Й наразі у Києві є частина житлового масиву, так і не введеного в експлуатацію, а будівництво деяких житлових комплексів було заморожене. Багато людей обирають новобуд – на ресурсі DOM.RIA є великий перелік варіантів для вибору. Зазвичай на сайтах продажу відповідальні забудовники позначені маркером «Наявність квартир перевірено» чи «Хід будівництва перевірено». Також варто звернути увагу на лідерів за підсумками 2021 року, серед яких ЖК «Мілос», «Сімейне містечко», «Чайка», «Щасливий» та інші.

Експерти надали кілька рекомендацій для потенційних покупців.

Квартира у новому будинку: плюси та мінуси

Квартира в новобудові має цілу низку переваг перед житлом із вторинного ринку. Серед них варто виділити такі:

  1. Чиста юридична історія, відсутність ризику, що раптово виявиться ще один господар житла або спадкоємець, який буде судитися за цю нерухомість.
  2. Нові житлові комплекси, зазвичай, будуються в районах із гарною транспортною розв'язкою, там є інфраструктура: поряд вже побудовані або проектуються лікарні та магазини, школи та садочки, парки та інші зони відпочинку.
  3. Ціна квартири на «етапі фундаменту» значно нижча за середню ринкову ціну, що дає можливість придбати житло молодим сім’ям, якщо є можливість почекати завершення будівництва.

При цьому коли купуєте житлову площу ще до здачі будинку в експлуатацію, юридично його ще не існує. Тому не можна оформити договори купівлі-продажу, лише інвестиційні договори. Вони вказують параметри об'єкта, терміни будівництва, вартість. Але інколи вони складені не корректно, що може призвести до серйозних проблем.

Щоб не натрапити на шахраїв, важливо вибирати надійну компанію, яка гарантує, що будинок здадуть у строки, а також припускає відшкодування у разі непередбачених обставин (наприклад, у разі природної катастрофи та інших форс-мажорів). Ризики у співпраці з перевіреною компанією мінімальні.

Як вибрати надійного забудовника

А ось і критерії, за якими визначають забудовника, якому можна довіряти:

  1. Наявність документів, що засвідчують право на земельну ділянку, декларація на початок будівельних робіт, дозвіл на виконання будівельних робіт.
  2. Фінансове становище – установи, із якими співпрацює фірма (банки, місцева адміністрація та інші). 
  3. Наявність обов’язкового договору, за допомогою якого компанія співпрацює з покупцями.
  4. Досвід – скільки років підприємство успішно існує на ринку. Успішність можна оцінити, якщо пошукати відгуки мешканців зданих будинків: наскільки покупці задоволені співпрацею з цією компанією.
  5. Відсоток готовності будівництва на момент входження до проекту інвесторів.
  6. Безперервний темп проведення будівельних робіт.

Наявність нагород у своїй галузі також буде свідченням професіоналізму та надійності.

Об'єкти, спорудження яких відбувалося незаконно, без відповідної дозвільної документації та з порушеннями містобудівних правил, ілюструють сумні закономірності: ввести в експлуатацію, а отже, і заселити такі будинки на практиці нереально.

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні в Україні можуть ввести воєнний стан
Наступна новина У Луцьку пролунали кілька вибухів
Останні новини
Схожі новини