Як вилікувати луцькі каштани?

Як вилікувати луцькі каштани?
Фото ілюстративне

Каштани у Луцьку уражені мінуючою каштановою міллю. Щоб вилікувати 4,5 тисячі дерев, потрібні великі кошти.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

Цього метелика вперше виявили 1985 року в Північній Македонії. Назвали його мінуючою каштановою міллю. В Україну, стверджують експерти, її завезли із Європи. І вже протягом восьми років вона тероризує луцькі каштани.

Вплив цього шкідника розпізнати легко: через хворобу листя дерев жовтіє  і починає опадати вже у липні.

«У 2006 році приїжджали до нас спеціалісти із Польщі. У якості експерименту проводили ін’єктування 30 каштанів. Воно дало позитивний результат», – розповів головний спеціаліст відділу екології Луцькради Олег Гелета.

Одна така ін’єкція коштувала 20 долларів, тож за лікування каштанів так і не взялися. Схожий препарат взялися розробляти й українці, але і тут прогадали з ціною.

«Цей препарат, як стверджують вони, також дав свій позитивний результат, але вартість ін’єкції на одне дерево – від 50 до 100 доларів

Нині в Луцьку налічується близько 4, 5 тисячі каштанів. То ж лікування дерев обійшлося б місту в круглу суму.

За словами еколога, аби не дати розмножуватися шкідливому метелику, треба вчасно прибирати опале листя, адже міль розвивається саме там. Що ж до питання ін’єкцій, то в міській раді планують до нього повернутися, але  вже наступного року.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Косять, фарбують, латають: у парку імені 900-річчя Луцька кипить робота
Наступна новина Відомо, коли збереться на перше засідання новообрана Верховна Рада
Останні новини
Схожі новини