Як Волині працює ферма, де розводять страусів та ему. ФОТО

Як  Волині працює ферма, де розводять страусів та ему. ФОТО
Зелені яйця, які несуть ему

На Волині у селі Рівне Любомльського району займаються розведенням страусів та ему.

Екзотичних птахів вирощують на фермерському господарстві «Вест-Фенікс», – повідомляють у відділі інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

Фермерське господарство «Вест-Фенікс» створене в лютому 2015 року і займається розведенням свійської птиці. Тут приручили африканських та австралійських страусів, ему, вирощують лохину. Екскурсію  господарством провів його виконавчий директор Анатолій Прилуцький

Чоловік каже, що одне страусине яйце може важити понад кілограм, а також показав незвичний продукт – зелене яйце ему. Колір страусиного ж, каже, більш схоже до рожевого. За словами Анатолія Прилуцького, одне страусине яйце може важити до 1,300 кілограма.

Окрім незвичайної птиці, тут планують збільшити площі під вирощування лохини, а це, своєю чергою, створення нових робочих місць та розвиток економіки краю. Анатолій Прилуцький каже, що на цей час господарство потребує агронома. Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк запевнив, що служба зайнятості застосує всі доступні інструменти, аби допомогти з вирішенням цього питання.

Зазначають, раніше Волинський обласний центр зайнятості укомплектував п’ять вакантних посад на «Вест-Фенікс». Працевлаштували три робітники по догляду за тваринами, лікаря ветеринарної медицини та кочегара. 

Довідково: 

Ему – рід птахів ряду казуароподібних, єдиний представник своєї родини. Представлений трьома сучасними видами, що населяють Австралію та кілька невеликих островів біля її узбережжя.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Любешівщині підлітки облаштували тренажерний зал у халупі. ФОТО
Наступна новина Волинь – лідер за кількістю розмитнених «євроблях»
Останні новини
Схожі новини