Як волинські ліси рятують від короїду

Як волинські ліси рятують від короїду
Фото - Волинське Агентство Розслідувань

У Волинській області більше 7 тисяч гектарів лісу вражені короїдом.

Про це розповів очільник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко у інтерв’ю виданню Волинь-Нова.

У минулому році лісівники збільшили кількість санітарних рубок.

«Розуміючи критичність ситуації, минулого року спрямували всі зусилля на проведення суцільних санітарних рубок, тимчасово навіть призупинивши рубки головного користування. Фактично, ми замінили головне користування рубками догляду», – каже Олександр Кватирко.

Окрім рубок, лісівники випробовують і інші способи.

«Ми першими почали використовувати феромонні пастки. Але це лише дає змогу зробити облік кількісного і видового складу шкідників. Якщо бачимо, що кількість їх перевищена, одразу призначаємо рубку, аби локалізувати джерело ураження. Наразі вирощується мурахожук, який знищує короїда, розставляються всілякі пастки, але масштаби ураження такі, що коли дерева не вирізати, то не справимось із ситуацією і отримаємо екологічну катастрофу», – пояснив він.

Читати також: «Середня зарплата лісівників – 10 тисяч гривень», – Олександр Кватирко


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі ресторатори відкрили їдальню на рівненському заводі. ФОТО
Наступна новина У волинському субпроекті підписано контрактів на майже 72% від суми позики
Останні новини
Схожі новини