Як волинські медики рятували чоловіка з інфарктом

Як волинські медики рятували чоловіка з інфарктом
фото ілюстративне, джерело: Новини Закарпаття

На Волині медики діагностували у чоловіка гострий інфаркт міокарду. Щоб провести тромболізис, назустріч бригаді медиків із Ківерцівського виїхала бригада з Луцька.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, до диспетчерської Центру ЕМД о 15.28 надійшов виклик із села Ківерцівського р-ну, в якому 59-річний чоловік скаржився на пекучий біль за грудиною. Фельдшер ЕМД прибувши на місце виклику обстежила хворого, зняла кардіограму й одразу діагностувала гострий інфаркт міокарду. 

Передавши кардіограму на консультативно-телеметричний пост центральної оперативної диспетчерської керівник бригади ЕМД отримала підтверджений діагноз: «Гострий інфаркт міокарду з елевацією ST». Медик негайно почала надавати чоловіку необхідну медичну допомогу. 

Враховуючи стан пацієнта, прийняли спільне рішення старшого лікаря та лікаря-консультанта про термінову госпіталізацію хворого, у зв’язку з тим, що відстань до лікувального закладу, де знаходиться реперфузійний центр складала понад 45 км. 

Хворому запропонували ввести «Металізе», препарат який розчиняє причину інфаркту – тромб у коронарній артерії. Для проведення маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді ЕМД з м. Луцька виїхала лікарська бригада ЕМД. Бригади ЕМД зустрілися в районі с. Дерно, і в кареті швидкої успішно провели тромболізис. 

В стані середньої важкості пацієнта для подальшого лікування доставили в реперфузійний центр ЛМКЛ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як облаштовують сквер на місці квіткового ринку у Луцьку. ФОТО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 26 вересня
Останні новини
Схожі новини