Як воїни волинської «Сталевої Сотки» 15 місяців нищили ворога на «нулі». ВІДЕО

Як воїни волинської «Сталевої Сотки» 15 місяців нищили ворога на «нулі». ВІДЕО

Підрозділи 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗС України продовжують писати історію нашої майбутньої Перемоги. За 15 місяців “на нулі” військові бригади знищили 48 ворожих танків, 118 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, 185 одиниць автомобільної та спецтехніки, 1740 окупантів назавжди залишилися на полі бою, а 4441 зазнав поранень.

Відеоісторію «сотки» опублікували на ютуб-каналі бригади. 

Впродовж року після широкомасштабного вторгнення підрозділи тоді ще 100 обр ТрО відповідали за оборону українсько-білоруського кордону в межах Волинської області – а це понад 215 км.

На початку весни 2023 року усі підрозділи бригади приступили до виконання бойових завдань на сході України.

Впродовж 15 місяців бригада безперервно перебувала на нулі – била ворога на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському, Покровському напрямках.

Найдовше – понад рік – ми тримали оборону в Серебрянському лісі на споконвіку українській Луганщині.

28 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський на Михайлівській площі у Києві вручив командиру бригади, полковнику Руслану Ткачуку почесну відзнаку до Бойового Прапора «За мужність та відвагу». 100 обр ТрО стала першою бригадою територіальної оборони, яка була удостоєна цієї відзнаки.

А на початку 2024 року Командуванням ЗСУ було ухвалено безпрецедентне рішення: 100 окрема бригада територіальної оборони була переформатована в 100 окрему механізовану бригаду.

100 омбр пересіла на броню і взялася ще завзятіше нищити ворога.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на військових напали з газовим балончиком
Наступна новина «Я знаю смак страху». Історія ветеранки з Луцька, яка з перших днів війни стала на захист України
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні