Як вживання вина впливає на зуби і ясна: висновок вчених

Як вживання вина впливає на зуби і ясна: висновок вчених

Під час дослідження фахівці з Вищої ради наукових досліджень Іспанії з'ясували, що вживання червоного вина надає позитивний вплив на зуби і ясна. Зокрема, вино здатне попереджати періодонтит – захворювання ясен, – пише Сегодня.

Згідно з дослідженням, вино перешкоджає розвитку хвороб зубів і ясен завдяки вмісту поліфенолів – речовин, які здатні знищувати хвороботворні бактерії в ротовій порожнині, пише Independent.

Поліфеноли вина можуть зупинити ріст бактерій, які утворюють зубний наліт ісприяють розвитку захворювання ясен, в тому числі періодонтиту. Крім того,вченими було встановлено, що поліфеноли особливо ефективні в поєднанні зпробіотиком.

Автори дослідження відзначають, що ці висновки допоможуть розробити нові підходи в лікуванні зубів і ясен.

Так, деякі медики вже доповіли про свій намір створити зубну пасту, до складу якої увійдуть корисні речовини з червоного вина, позбавлені всіх негативних якостей алкоголю.

Дослідники також нагадали, що червоне вино - не єдине джерело поліфенолу, який також міститься в чорниці, журавлині, гранаті, зеленому та чорному чаї, каві і багатьох інших продуктах.

 

Читатйте також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Весняний кубок ФК «Адреналін» здобули Луцьк та Обухів. ФОТО
Наступна новина На Волині планують об’єднати школи-інтернати в єдиний центр
Останні новини
Схожі новини