Як зігрітись у холод: поради від Мінохорони здоров'я

Як зігрітись у холод: поради від Мінохорони здоров'я
Джерело фото: Всвіті

У Міністерстві охорони здоров’я запевняють, що не можна вживати алкгольні напої у мороз, оскільки це дає дуже нетривалий ефект «тепла».

Алкоголь розширює кровоносні судини на поверхні тіла, тож прилив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час тепло втрачають, повідомляє прес-служба МОЗ.

«Втрата тепла з поверхні шкіри, кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується. Алкоголь та низька температура на вулиці - небезпечна комбінація. Особливо обережними треба бути людям, які мають сердцево-судинні захворювання. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм та призводить до низки хвороб», – йдеться у дописі.

Основні правила поведінки у морозну погоду:

  • ніякого алкоголю і куріння;
  • ситість: не виходьте з дому голодними, а якщо змерзли – з’їжте щось і пийте достатньо рідини;
  • багатошаровість одягу і «ні» тісному взуттю;
  • рукавички, шапка, шарф, піднятий комір - обов’язково, вони захистять відкриті ділянки шкіри від холоду;
  • актив: щоби зігрітися, рухайте руками, пальцями ніг, але уникайте перевтоми, бо коли ви втомлені, то втрачаєте тепло швидше;
  • кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення.

Щоби уникнути контактного обмороження, не торкайтесь металу руками або язиком і будьте обережні, якщо працюєте з бензином при мінусовій температурі.

І найголовніше: стежте за прогнозом погоди і не виходьте з дому без нагальної потреби, якщо температура повітря нижча -10, уникайте подорожей на далекі відстані, дбайте, щоб ваш мобільний телефон був завжди зарядженим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні хакери розсилають фейкові листи від імені НАЗК
Наступна новина Як зростуть пенсії у березні 2019-го
Останні новини
Схожі новини