Як змусити організм спалювати жир?

Як змусити організм спалювати жир?

Досить часто люди насичують своє тіло простими вуглеводами, які швидко конвертуються в цукор або глюкозу. В цьому немає нічого поганого, але існує й інший метод постачання енергією наших клітин, який називається кетогенна дієта. Він забезпечує чималі переваги для здоров’я. Кетоз – це процес, при якому організм спалює накопичений жир як джерело енергії, але не цукор. Це нормальний біологічний процес, і багато людей використовують його для позбавлення від зайвої ваги, підвищення настрою, зниження ризику хронічних хвороб і багатьох інших цілей.

Деякі вчені вважають, що кетоз є різновидом еволюційної адаптації, яка допомагала нашим предкам переживати голодні періоди, коли свіжих фруктів і злаків було недостатньо. Багато малюків з’являються на світ у стані кетозу, однак легкий доступ продуктів харчування з вуглеводами призводить до того, що люди вкрай рідко входять у стан кетозу або взагалі ніколи цього не роблять. Яким же чином можна домогтися кетозу?

Все залежить від нашого харчування. Основною метою є скорочення вживання перероблених злаків, фруктів, крохмаловмісних овочів та інших подібних продуктів. Необхідно включати в свій раціон високоякісні білки і натуральні масла. Після певного періоду часу концентрація кетонів у крові виявиться такою, що можна буде вести мову про повноцінний кетоз, при якому саме жир використовується в якості джерела енергії. Характерними ознаками кетозу є сухість у роті і спрага, часті сечовипускання, кетонове “фруктове” дихання, зменшення відчуття голоду і більший рівень енергії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи стане станція переливання крові у Луцьку приватною?
Наступна новина У Кабміні стверджують, що продукти харчування подешевшали
Останні новини
Схожі новини