Продукти для схуднення: їмо смачно та стрункішаємо

Продукти для схуднення: їмо смачно та стрункішаємо
Фото ілюстративне

 

Зайва вага – це не тільки не красиво, але й не «здорово». Високий індекс маси тіла викликає різні проблеми – від діабету до патологій серця, судин. Якщо зайва вага невелика, можна говорити про персональні уподобання – багато кому хочеться виглядати привабливо. При значному перевищенні маси тіла схуднення необхідно для підтримання здоров'я.

Аби схуднути, треба коригувати спосіб життя. Корисне харчування не дасть швидких результатів, проте вага почне втрачатись впевнено да надовго. Дієти дозволяють схуднути швидко, але кілограми повертаються так же легко після повернення до звичного раціону. Розповімо, які продукти треба обирати, як взагалі правильно харчуватися. Також вас можете зацікавити дана стаття.

Основні принципи харчування для схуднення

Коли ми приймаємо рішення скидати вагу, до голови приходять різні ідеї. Мало хто може вводити розумні обмеження – більшість людей починають рахувати калорії, перестають їсти жири та білки, урізають раціон так, що організм починає активно робити запаси.

Дієта – тимчасове обмеження. Поки ви їсте мало, вага буде втрачатися, потім вона знову піде догори. Тому суворі обмеження вводимо на 1-3 дні, не більше. В інший час харчуйтесь правильно, обирайте розумну дієту як спосіб життя. Треба буде відмовитися від харчового «сміття», перестати їсти після 6-9 вечора. Жири організму потрібні, проте їх кількість має бути помірною. Білки та клітковину можна вживати майже без обмежень за таких умов:

  • білки мать бути мінімально жирними – смажені котлети, тверді сири не дуже корисні;
  • клітковину краще отримувати з овочів, бо у фруктах міститься багато цукру.

Отже, виробляйте для себе правила та дотримуйтесь їх. Вчіться готувати зі «здорових» продуктів, залучайте до правильного харчування всю сім'ю. Корисне дієтичне харчування може бути смачним, експериментуйте з рецептами.

Як схуднути: обираємо продукти

Треба вживати продукти для схуднення, полюбити домашню їжу, яку можна приготувати самостійно з простих інгредієнтів. Кількість вуглеводів скоротіть до мінімуму. Їх багато у цукрі, дріжджах, кондитерських промислових виробах, алкоголі, газованій воді, пакетованих соках, молочних продуктах з наповнювачами. Варена картопля також багата простими вуглеводами, які зовсім не корисні. Відмовтесь від макаронів з борошна вищих сортів, білого рису.

Поради:

  • аби не їсти шкідливе, не купуйте його. Робіть чіткі списки і тільки потім йдіть до магазину.
  • дозволяти собі смачненьке іноді можна, але не робіть основу раціону шкідливою.
  • продумайте перекуси – вони мають бути корисними та не дуже калорійними. Краще обирати банан, йогурт чи трохи горіхів, аніж вафлі та сендвічі з майонезом.
  • їжте часто та потроху – це дозволить уникнути переїдання.

Обирайте те, що любите – так ви будете отримувати задоволення готувати смачно, знизите ризики зривів.

Сніданки

Сніданок має бути поживним та корисним. Дієтологи радять робити омлет з овочами, кашу на воді, вівсяномлинець, цільнозернові тости. На сніданок можна вживати білки, вуглеводи, корисні жири. Але не змушуйте себе їсти те, що не хочете. Фрукти беріть для перекусів у першій половині дня. Стежте за кількістю: фрукт – один банан чи груша, а не кілограм.

Обіди

Ніяких фастфудів – тільки корисні рецепти. Налягайте на овочі, курку чи котлети, кашу, дієтичні супи, рибу. Макарони обирайте твердих сортів, підливи дозволені, але не дуже жирні.

Вечері

Їжте за кілька годин до сну. Обирайте білки, овочі. Вечеря має бути легкою, але якщо зголодніли, можете вжити щось суттєве. Корисними будуть кисломолочні продукти.

Чи можна себе балувати?

Так – можна и потрібно. Але хай це буде щось не дуже шкідливе. На дієті дозволені ананаси, тверді сири, піцу на сирному тісті чи курячу. Принцип харчування простий – можна майже все, проте в невеликій кількості.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новим міністром культури може стати колишній гендиректор «1+1» Олександр Ткаченко
Наступна новина Коронавірус в Україні: нових хворих знову менше, ніж тих, хто одужав
Останні новини
Схожі новини