Як зробити каву, яка дійсно пробуджує: поради фахівців

Як зробити каву, яка дійсно пробуджує: поради фахівців
Фото ілюстративне

Чашка ароматної кави – неодмінний ранковий атрибут багатьох прихильників смачного напою, який дарує енергію та бадьорість.

Але будь-який ритуал зі стандартним рецептом із часом може наскучити, через що ефект підняття настрою на цілий день буде досягатись рідко.

Розглянемо способи корегування та удосконалення ранкових звичок, пов’язаних із кавою, які додадуть щось нове у ритуали пробудження.

Вибір кави та коректне її приготування

Щоб отримувати задоволення від напою, потрібно, в першу чергу, використовувати якісну сировину. Якщо обирати сорти за смаком та визначитись із бажаним рівнем обсмажування зерен кави, показник бадьорості буде однозначно вищим, ніж при механічному поглинанні вмісту чашки з дешевим замінником справжньої продукції.

Не менш принциповим є дотримання алгоритмів приготування.

Деяким людям подобається виділяти час на процес приготування кави у турці. Для тих, хто поспішає чи не готовий довго чаклувати біля плити, є гарна альтернатива – кавомашини та кавоварки http://stylus.ua/kofemashiny-i-kofevarki/, які здатні автоматично виконувати необхідні дії.

Завдяки таким пристроям можна без зайвих турбот щоранку отримувати справжню каву, яка мало чим відрізняється від аналогів із кав’ярні.

Урізноманітнення смаку улюбленого напою

Комбінація кави та молока дуже поширена. Іноді варто проявити винахідливість та додати нових відтінків смаку за допомогою інших цікавих інгредієнтів:

  • сік лимона або апельсина вітамінізує напій, надасть освіжаючих ноток. На 200 г готової кави потрібно одну дольку плоду;
  • доповнюють аромат та укріплюють імунітет кардамон, імбир та кориця. На таку ж саму порцію, 200 г готової кави, варто додати щіпку кожної із спецій;
  • щіпка перцю, ложка цукру та залишена ненадовго паличка кориці (її забирають перед вживанням кави) дозволять відчути суміш гостроти та прянощів,
  • замість цукру чи разом з ним до кави можна додавати шоколад;
  • вистиглий напій легко перетворюється на оригінальний десерт, якщо у довільній пропорції додати зверху збиті вершки та заморожені ягоди.

Смачні комбінації ранкової трапези

Кава вдало поєднується з різними стравами, які роблять сніданок легким або ситним, допомагають організму налаштуватися на активний день.

Фрукти, шоколадні вироби чи випічка будуть чудово пасувати до напою з гірчинкою. Також корисно спробувати повноцінні сніданки, особливо якщо хоча б тиждень щодня буде мінятися основна страва.

Пропонуємо кілька варіантів меню для ранкового прийому їжі:

  • тоненькі млинці з сиром, беконом та овочами;
  • смажені яйця та ковбаски;
  • вівсянка;
  • омлет;
  • запечений сир із фруктовим або ягідним джемом

Обов’язкова умова правильного пробудження

Жодна кава не допоможе збадьоритися  при хронічному недосипанні. Достатня тривалість сну є запорукою гарного самопочуття та енергії для кулінарних експериментів і не тільки.

Гарний настрій та позитив неможливо замінити напоями. Радійте життю та отримуйте насолоду від кави у різних формах та комбінаціях


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У 11 волинян підозрюють ковід-штам «Дельта». Де саме
Наступна новина Лучанина, який зарубав дружину та доньку, вбив один з ув'язнених
Останні новини
Схожі новини