Як зустріти весну без авітамінозу: прості поради

Як зустріти весну без авітамінозу: прості поради

Весна – пора, коли максимально гостро проявляється авітаміноз. Утім, є низка порад, які допоможуть вам уникнути неприємних відчуттів під час старту теплої пори року.

Чим може бути викликаний авітаміноз? Передовсім – це ослаблений імунітет, відсутність енергії, серйозні захворювання, брак вітамінів і мінералів. Що ж потрібно робити, щоб не страждати через авітаміноз, – дізнавалися журналісти Радіо Максимум

Займайтеся спортом

Фізична активність допомагає подолати такі симптоми авітамінозу, як втома і відсутність енергії. Не обов'язково йти в спортзал. Просто почніть щодня робити зарядку і додавайте навантаження поступово. Через годину заняття спортом стануть звичкою і це почне по-справжньому приносити вам задоволення.

Більше відпочивайте

Повноцінний відпочинок є дуже важливим спектром для міцного здоров'я. Якщо життєвий графік побудований тільки на нескінченних справах і переживаннях, то навіть найдорожчі препарати не допоможуть вам повністю відновити здоров'я. Менше нервуйтеся, знайдіть баланс і спіть не менше 8 годин на день.

Пропийте курс вітамінів

Навесні наш організм як ніколи потребує корисних вітамінів і мінерів. Зверніться до терапевта і дізнайтеся, який курс вітамінів найкраще пропити саме вам. Наприклад, сухість шкіри свідчить про брак вітаміну А, пригнічений стан і слабкість - про дефіцит вітаміну D.

Якщо ви помітили проблеми зі шлунком, то зверніть увагу на вітаміни групи B, а якщо застудилися – то додайте до раціону продукти з вмістом вітаміну С. Вітамін А можна отримати з печінки та тваринних жирів, в – міститься в картоплі, рибі та бобових. Вітамін С – в цитрусових, а ось D можна отримати, частіше гуляючи на сонці.

Додайте корисні жири

Щоб вітаміни краще засвоювалися, потрібно підключати важку артилерію – жири. Але це не означає, що дозволяється бігти в найближчий магазин з фаст-фудом і купувати шкідливу їжу. Зупиніть свій вибір на горіхах, авокадо, риб'ячому жирі або інших корисних продуктах із вмістом рослинних жирів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» має з'єднати Київ з аеропортом «Бориспіль» до кінця року - Гройсман
Наступна новина Чоловік трощив машини під судом “за Труханова” – джерела
Останні новини
Схожі новини