Які спеціальності зараз потрібні в армії

Які спеціальності зараз потрібні в армії

Після оновлення облікових даних військовозобов'язаних мобілізація в Україні вийшла на якісно новий рівень. У представників ТЦК з’явилась база, з якою можна формувати Збройні сили відповідно до нагальних потреб.

Саме тому до лав Сил оборони передусім призиватимуть тих, хто має військово-облікову спеціальність, найбільш потрібну зараз. Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін, пише Obozrevatel.com.

«У першу чергу новий призов буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов'язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури», – зазначив він.

Але запити можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну, та яка ситуація на лінії бойового зіткнення, зауважив Лазуткін.

За його словами, зараз дуже багато запитів на операторів БПЛА та роботизованих систем, на представників ІТ-сфери – через те, «що війна стає більш сучасною та технологічною».

«Останнім часом збільшилася кількість запитів на такі тилові спеціальності, як кухар чи діловод. Традиційно багато запитів на водіїв, також потрібні механіки, стрільці і розвідники», – додав Лазуткін.

Речник Міноборони підкреслив, що оновлення даних «підштовхнуло людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю і почати шукати себе в українському війську».

«Окрім того, що оновилися облікові дані, і тепер вже є база, з якою можна працювати, ми маємо ще й сплеск проактивності людей, які вагалися. Люди морально були готові захищати Батьківщину, але цей закон став для них поштовхом», – зазначив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Україні створять «медичну інформаційну систему» для поранених і визволених з полону, - Зеленський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув лейтенант медичної служби з Ратного
Наступна новина Вручити відзнаку не встигли: воїна з Волині після смерті нагородили «Срібним хрестом»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні