Які виплати можуть отримати українські військовослужбовці

Які виплати можуть отримати українські військовослужбовці

Заступниця міністра оборони розповіла Наталія Калмикова розповіла, що змінилося у виплатах українським військовослужбовцям.

Про це йдеться в інтерв’ю на ютуб-каналі Міноборони. 

«У нас є базове грошове забезпечення – 20100 гривень – мінімальна сума, нижче якої не може бути у військовослужбовця ЗСУ. Також є надбавки: бойові виплати за виконання завдань на передовій, які складають 100 тисяч грн, і додаткові 70 тисяч, які були прийняті постановою Кабміну у травні цього року», – зазначила Калмикова.

Нагадаємо, відповідно до урядової постанови, військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть додаткову грошову винагороду у розмірі 70 тисяч гривень за кожні 30 днів. Ці кошти будуть виплачуватися військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, а також на території ворога.

Зі слів Калмикової, вже є юстований наказ міністра оборони з порядком виплати цих 70 тисяч гривень. Наразі відбувається процедура збору даних з військ щодо чисельності осіб, яким належить виплатити цю суму.

«Щодо інших допплат – маємо також доплату 30 тисяч грн, яка стосується угрупувань і тих людей, які у складі угрупувань виконують спеціальні та бойові завдання. Також є окрема доплата для військовослужбовців, які служать в управліннях, вона становить до 50 тисяч грн», – додала хаступниця міністра оборони.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чіп і Дейл з Волині відбили штурм ворога біля Новомихайлівки
Наступна новина Чи впровадять в Україні електронні повістки для військовозобов'язаних
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні