Яким буде бюджет Луцької громади на 2021 рік

Яким буде бюджет Луцької громади на 2021 рік

Наступного року бюджет Луцької міської територіальної громади становитиме майже 2,5 мільярда гривень.

Про це йшлося 21 грудня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що, згідно з проєктом бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік, обсяг доходів бюджету громади наступного року становитиме 2,458 мільярда гривень.

«У тому числі загальний фонд – 1,866 мільярда гривень, спеціальний фонд – 63,172 мільйона гривень та офіційні трансферти – 529,222 мільйона гривень, спецфонди – 63 мільйони гривень. Ріст доходів становить 18,6%», – зазначила вона.

Та наголосила, що одними з основних джерел наповнення бюджету є ПДФО, плата за землю, єдиний податок, акциз на пальне та тютюнові вироби тощо.

«Прогнозований обсяг видатків пропонується встановити в сумі 2,594 мільярда гривень, із яких видатки за рахунок власних доходів – 1,606 мільярда гривень», – сказала Лілія Єлова.

Вона додала, що з державного бюджету місцевому передбачені тільки освітня субвенція в розмірі 523 мільйони гривень та субвенції для соціально-вразливих верств населення з обласного бюджету.

«При плануванні бюджету основне завдання – забезпечені статті видатків (зарплати, харчування, енергоносії, придбання медикаментів і продуктів харчування)», – наголосила директорка департаменту фінансів та бюджету.

Так, обсяг видатків на галузь охорони здоров’я на 2021 рік запланований у розмірі 42,896 мільйона гривень, на освіту – 1,17 мільярда гривень, на соціальний захист і соціальне забезпечення – 53,257 мільйона гривень, на культуру – 116,077 мільйона гривень, на ЖКГ – понад 150 мільйонів гривень та ін.

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, бюджет цього року був дуже складним, йдеться, зокрема, про недовиконання бюджету через пандемію коронавірусу.

«Проєкт рішення по бюджету ми формували дещо за песимістичним сценарієм. Але я вважаю, що це добре, тому що краще нехай ситуація з наповнення нашого бюджету перевершить очікування і ми будемо мати перевиконання, ніж ми сформуємо бюджет нереальний і думати про те, із яких статтей видатків знімати кошти», – сказав мер.

До основних програм, які реалізовуватиме громада наступного року, він відніс закупівлю 28 тролейбусів, НЕФКО-3, модернізацію котелень, встановлення ІТП, ремонт шкіл у прилеглих селах, капітальний ремонт проспекту Волі, ремонти доріг, дворів, облаштування скверів тощо.

Читати також: Відбудеться всеукраїнський конкурс на найкращий проєкт облаштування території біля луцького РАЦСу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький клуб «Цитра» закривається до кінця локдауну
Наступна новина «Небесний автобус» розвозив подарунки маленьким лучанам. ФОТО
Останні новини
Схожі новини