Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 20-21 січня, у Луцьку та на Волині буде хмарно з проясненнями. Вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів, а на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

20 січня у Луцьку буде західний вітер, 7-12 м/с. Температура вночі 3-5 морозу, вдень від 1 морозу до 1 тепла. В області буде вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6 морозу, вдень від 3 морозу до 2 тепла.

21 січня у столиці Волині та області очікується південно-східний вітер, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6 морозу, вдень від 3 морозу до 2 тепла.

Народний прогноз погоди: 20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”.

Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

Народний прогноз погоди: 21 січня вшановується пам’ять Еміліяна, сповідника. Раніше заметілі і бурани цього дня були звичним явищем, про що говорить і прислів’я: “Ємельян, накрути буран”.

Слідкували цього дня в основному за вітром: якщо на Еміліяна дує з півдня — літо буде грозовим, а якщо день видасться ясним, то слід чекати засушливого літа.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Неспокійне Водохреще в Іваничах: п'яний волинянин рвався пірнути в ополонку
Наступна новина У прифронтовій Авдіївці ПриватБанк запустив оплату проїзду банківськими картками
Останні новини
Схожі новини