Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних 9-10 грудня у Луцьку та області синоптики прогнозують хмарну погоду.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

У суботу, 9 грудня, у Луцьку та області буде хмарно. Йтиме мокрий сніг та дощитиме. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура протягом доби -2...+3.

В неділю, 10 грудня буде хмарно та йтиме мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, хуртовина, слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби -3...+2.

Народний прогноз погоди:

9 грудня відзначається Юр’їв день. У народі цей день називався Єгорій Зимовий, Юрій Холодний. На Юр’їв день слухали воду в криницях: якщо тихо, не хвилюється вода, то зима буде теплою, а якщо чути звуки — варто чекати на сильні заметілі та морози. За днем Єгорія визначали і майбутній урожай: “Якщо до осіннього Єгорія випаде багато снігу, то на весняного — буде трава”.

10 грудня вшановується пам’ять святого Романа, який мав дар зцілення тілесних недуг і жив у затворі. Єдиним вказівником погоди для наших пращурів був заєць. Якщо шкіра зайця була вкрита плямами — на м’яку зиму. У цей час у лосів відпадають старі роги. А риба залягає у зимувальні ями, на дно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Злодії застосовують нову схему викрадення авто
Наступна новина У Луцьку відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини