Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних 16-17 грудня у Луцьку та області синоптики прогнозують хмарну погоду, невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. 

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

У суботу, 16 грудня, синоптики прогнозують вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі  від 3 морозу до 2 тепла, вдень від 1 морозу до 4 тепла.

У неділю, 17 грудня, синоптики обіцяють вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 3 морозу, до 2 тепла, вдень 0-5 тепла.

Народний прогноз погоди: 16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток.

Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.


17 грудня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”, “Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо”.

Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новорічна поштова резиденція чекає на дитячі листи волинян
Наступна новина Ігор Гузь цього року залучив на розвиток округу майже 27 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини