Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних 23-24 грудня у Луцьку та області синоптики прогнозують хмарно з проясненнями.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

У суботу, 23 грудня, у Луцьку та області буде хмарно з проясненнями, Вночі невеликий сніг, мокрий сніг, вдень мокрий сніг та дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с, вдень місцями 15-20 м/с. Температура вночі становитиме -3...+2, вдень – -2...+3.

В неділю, 24 грудня – хмарна погода. Вночі часом дощ з мокрим снігом, вдень невеликий дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, пориви 17-22 м/с.  Температура вночі становитиме 0...+5, вдень – +2...+7.

Народний прогноз погоди:

23 грудня вшановується пам’ять мучеників Мини, Єрмогена і Євграфа. Якщо цього дня іде дощ, то в давнину вважали, що і вся весна буде такою ж дощовою. Подальшу погоду визначали ще і за допомогою лісового гостя — зайця: якщо зайці приходили в сад, то зима обіцяла бути суровою

24 грудня вшановується пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку провели екскурсію для дітей із порушенням зору. ВІДЕО
Наступна новина Високий суд Англії ухвалив рішення про арешт активів І. Коломойського та Г. Боголюбова. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини