Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 27-28 січня, у Луцьку та на Волині мінлива хмарність. Місцями невеликий сніг, а на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

27 січня у Луцьку та області буде південно-західний вітер, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6 морозу, вдень від 1 морозу до 4 тепла.

28 січня у столиці Волині та області очікується південно-східний вітер, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 2 морозу до 3 тепла, вдень від 0 до 5 тепла.

Народний прогноз погоди: 27 січня відзначається пам’ять преподобних Ісаї, Сави, Мойсея.

У давнину помітили, якщо в ніч на 27 січня на небі багато зірок, то незабаром буде тепло і сніжно; якщо ж зірок небагато, то буде негода і хуртовина. Білі хмари цього дня обіцяли мороз. Якщо зранку ворона розкаркалась, то слід чекати на заметіль. А якщо півні зрання закричали у морозний день, то холод скоро відступить.

Народний прогноз погоди: 28 січня вшановується пам’ять преподобного Павла Тивейського та Іоанна Кущника.

У минулі часи була така приказка: “Петро-Павло дня добавив”, що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зимовий відпочинок на Волині: ціни та розваги. ВІДЕО
Наступна новина Волинський прокурор отримав дві тисячі доларів за дострокове звільнення ув'язненого
Останні новини
Схожі новини