Якщо карантин послаблять, в Україні помре 1,5 мільйона людей, – лікар-інфекціоніст

Якщо карантин послаблять, в Україні помре 1,5 мільйона людей, – лікар-інфекціоніст
Фото ілюстративне

Епідемія коронавірусу в Україні лише набирає обертів. Однак, якщо влада послабить карантинні заходи, то пік захворювання припаде на кінець червня.

Про це сказав інфекціоніст Вадим Арістов, повідомляє 24 канал.

За його словами, завдяки математичній моделі, якою користується весь світ, експертам вдалось визначити дві дати спалаху коронавірусу в Україні. 

«Якщо ми продовжимо суворі методи карантину, в чому я дуже сумніваюсь, бо є певні тривожні сигнали від уряду, то відповідно пік буде десь у жовтні. Сподіваюсь, що за цей час з'являться нові дані, що інфекція гірше передається влітку або будуть якісь активніші методи профілактики та лікування», – зазначив він.

«Якщо ми послабимо карантинні заходи, то пік варто очікувати 25 червня. Саме тоді госпіталізують 1 мільйон людей», – додав лікар.

За його словами, за такого несприятливого сценарію в Україні помре 1,5 мільйона людей. Переважно через нестачу апаратів штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, у уряді заявили, що в українців зараз немає можливості довго «сидіти вдома». Тому карантин через коронавірус, можливо, послаблять менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США на коронавірус хворіє майже удвічі більше людей, ніж в Італії. Помирає – значно менше
Наступна новина В Україні 804 хворі на коронавірус, на Волині – 10. Офіційна статистика
Останні новини
Схожі новини