«Якщо нема свідомості, самоізоляція не допоможе», – Тетяна Щербак про скандал на кордоні

«Якщо нема свідомості, самоізоляція не допоможе», – Тетяна Щербак про скандал на кордоні
Тетяна Щербак

За минулу добу через волинські пункти пропуску в Україну повернулось понад 600 людей. Більшість із них відмовляються йти на обсервацію.

Про це стало відомо у п’ятницю, 17 квітня, під час брифінгу в ОДА.

Нагадаємо, на пункті пропуску «Ягодин» уже кілька днів тривають суперечки між поліцією та людьми, які повертаються з-за кордону. Останні відмовляються йти на обов’язкову обсервацію та просять дозволити самоізоляцію.

16 квітня в ОДА прийняли компромісний варіант: відправляти на обов’язкову обсервацію тих, у кого експрес-тест покаже позитивний результат. Решті – виписувати протоколи за порушення карантину і відпускати на самоізоляцію.

За словами заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, за минулу добу через волинські пункти пропуску в Україну повернулось більше як 600 людей. Усім їм зробили експрес-тести на коронавірус. 538 результатів уже показали негативний результат, решту дороблюють.

«Я розумію, що експрес-тест – це не найефективніший спосіб, але це збільшує наші шанси зменшити поширення хвороби. Тестують не тільки в нашій області, а й у сусідніх», – сказала Тетяна Щербак.

Тут можна почитати про те, чому експрес-тести часто «не знаходять» коронавірус у хворих.

«Щодо обсервації, є нестиковки. Ведуться великі суперечки – люди не хочуть і обіцяють самоізолюватись. Це добре працює, якщо є свідомість. Але, якщо свідомості немає, людина не буде дотримуватись самоізоляції», – зазначила заступниця голови ОДА.

Вона повідомила, що вже є люди, які перебувають на обсервації. Однак, де саме і скільки їх, не уточнила.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Третина хворих на коронавірус волинян – медики
Наступна новина «Маємо два серйозні вогнища». У районі та місті на Волині хочуть посилити карантин
Останні новини
Схожі новини