Обсервація обов’язкова, але не для всіх. Волинян, які протестували на «Ягодині», відпустили додому

Обсервація обов’язкова, але не для всіх. Волинян, які протестували на «Ягодині», відпустили додому
Волиняни перекрили дорогу на «Ягодині» (скріншот із відео)

Попри те, що в Україні діє обов’язкова обсервація для людей, які повертаються з-за кордону, волинян, що перекривали дорогу на «Ягодині», відпустили додому.

Про це стало відомо у середу, 15 квітня, під час брифінгу в ОДА.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів, обсервація (перебування 14 днів поза домом під наглядом, – ред.) обов’язкова, однак вчора на «Ягодині» була нетривіальна ситуація», – сказала заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Як повідомляла ТСН, 14 квітня на пункті пропуску «Ягодин» люди, які повернулись з-за кордону, а також їхні рідні та перевізники блокували дорогу через незгоду йти на обсервацію. Врешті їм дозволили їхати додому на самоізоляцію.

«Вчора ми мали там непорозуміння між представниками влади, поліції та людьми. Не було згоди, тому поліція всім без винятку оформила адміністративні протоколи – рішення про штрафи чи інші покарання ухвалить суд. Також всі ці люди повинні дотримуватись самоізоляції – це контролюватиме поліція», – повідомила Тетяна Щербак.

В ОДА не відповіли на запитання про те, в яких місцях проходитимуть обсервацію волиняни, що повернулись з-за кордону. Але сказали, що питання про оплату вирішується. Попередньо обсервація фінансуватиметься з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, від 14 квітня усі громадяни, які перетинають кордон у пункті пропуску «Ягодин», повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх мають організувати доїзд до місць обсервації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам не заборонили відвідувати храми на Великдень
Наступна новина «Якщо щось трапиться – нас повезуть у ті ж лікарні, що й усіх волинян», – заступниця голови ОДА
Останні новини
Схожі новини