Ємець іде у відставку. Міністром охорони здоров'я буде Степанов, - депутатка

Ємець іде у відставку. Міністром охорони здоров'я буде Степанов, - депутатка
Ілля Ємець

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець і очільник Мінфіну Ігор Уманський йдуть у відставку. Про це з посилання на нардепку Ірину Геращенко повідомив 24 канал.

Після лише місяця роботи в уряді та у розпал епідемії коронавірусу два міністри звільняються. Так Геращенко написала у своєму Фейсбуці.

«Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров’я, й вже подали у відставку – в розпал коронавірусу. На нараді керівництва ВР відбувається зустріч з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Богуславець, охорони здоров‘я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком. Всі вони колись працювали в команді Порошенка на різних посадах. Тобто лава запасних у Зеленського настільки мала, що там навіть немає вже на кого міняти провальних міністрів», – каже Геращенко

За її словами, на посаду міністра охорони здоровя пропонують призначити Максима Степанова, а фінансів – Сергія Марченка. 


Максим Степанов був призначений головою Одеської ОДА у січні 2017. До цього він 5 років обіймав посаду директора державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів". У квітні Порошенко відсторонив Степанова з посади. Медичної освіти він не має. 

У серпні 2019 кандидатуру Степанова вже розглядали як претендента на крісло міністра, замість Уляни Супрун. 

Як інформувала УП, «Максим Степанов називав себе кумом колишнього губернатора Одещини Ігоря Палиці (6 травня 2014-го – 30 травня 2015 рр.), якого свого часу вважали довіреною особою Ігоря Коломойського».


Сергій Марченко працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів. На початку 2016 року очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії Кабміну і МОЗ. У 2018 – 2019 роках був заступником голови Адміністрації Президента Петра Порошенка.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий алгоритм допомоги при COVID-19. Розказуємо деталі
Наступна новина В Україні 475 хворих на коронавірус, - МОЗ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні