Єврокомісія може профінансувати каналізування Світязя

Єврокомісія може профінансувати каналізування Світязя

Європейська комісія розгляне заявку на проведення каналізації в населених пунктах, які оточують озеро Світязь.

На нараді з екологічних питань, яка відбулася в Шацьку 31 січня, говорили про реалізацію проекту в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», передає Район.Шацьк.

З цього питання інформував учасників наради Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької РДА. З його слів, на сьогодні в районі каналізовано селище Шацьк (частково), урочища Гряда, Гушове, пансіонат «Шацькі озера». Першочергового каналізування потребують села Світязь і Мельники, де заклади відпочинку розташовані в безпосередній близькості до озер.

«Завдяки підтримці Волинської облдержадміністрації на території району починає реалізовуватися великий інфраструктурний проект «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Його впровадження передбачає декілька заходів. Серед них – будівництво каналізаційних очисних споруд і системи каналізації в смт Шацьк з підключенням села Гаївка, де розміщений санаторій «Лісова пісня», частини села Мельники (урочище Ляпове), та західної частини смт Шацьк (новий житловий квартал біля озера Світязь). Також у рамках проекту планують каналізувати села Світязь і Пульмо (квартали, що прилягають до озера) та побудувати там очисні споруди», - зазначив Віктор Павлович.

Цей проект передбачає фінансування в 6,4 млн. євро. Вся необхідна документація в 2017 році була подана, на її розробку були залучені кошти сільських рад, обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та обласного бюджету.

Крім того, була проведена комплексна експертиза.

Повна форма заявки і всі необхідні документи знаходяться зараз у Брюсселі, на розгляді Єврокомісії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві сталася масова аварія. ФОТО
Наступна новина Цьогоріч «народиться» Торчинська ОТГ
Останні новини
Схожі новини