Цьогоріч «народиться» Торчинська ОТГ

Цьогоріч «народиться» Торчинська ОТГ

Навесні на Волині в ще одній об’єднаній громаді будуть вибори. Волинська ОДА направила звернення до Центральної виборчої комісії про призначення перших виборів депутатів Торчинської селищної ради і Торчинського селищного голови. Зі створенням цієї ОТГ розпочнеться відродження Торчинського району, що існував з січня 1940 до 30 грудня 1962 року.

Таким чином Ініціатива Волинського Офісу реформ Асоціації міст України «Відродимо містечка Волині!», започаткована у 2016 році у рамках проекту ПУЛЬС, який АМУ впроваджує за фінансової підтримки USAID, успішно реалізовується! Волинські містечка Голоби, Головно, Заболоття, Затурці, Колки, Луків, Овадне, Торчин, Устилуг, Цумань, що у минулому мали статус райцентрів,  уже стати центрами ОТГ.

Валентин Малиновський

Як розповів Валентин Малиновський, консультант з юридичних питань проекту «ПУЛЬС», Волинського РВ Асоціації міст України, до Торчинської селищної ОТГ увійшли п’ять територіальних громад – Торчинська селищна та Білостоцька, Буянівська, Веселівська, Садівська сільради. Це вже шоста ОТГ, створена в Луцькому районі.

– Найімовірніше, перші вибори тут відбудуться у квітні-травні 2018 року. Крім того, відповідні звернення вже найближчим часом відправлять до ЦВК щодо ще декількох ОТГ Волинської області. Очікуються також рішення ЦВК стосовно додаткових виборів депутатів декількох сільських територіальних громад, що ухвалили рішення про приєднання до суміжних ОТГ у 2017 році, – наголосив Малиновський.

Маємо надію, що 2018 рік стане продовженням попереднього, доволі успішного, року на Волині та стане вирішальним роком децентралізаційної  реформи.

Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Єврокомісія може профінансувати каналізування Світязя
Наступна новина У волинянина видурили 10 тисяч гривень нібито для виготовлення документів на авто
Останні новини
Схожі новини