Єврорегулятор виявив зв'язок між вакциною J&J і тромбозом у венах

Єврорегулятор виявив зв'язок між вакциною J&J і тромбозом у венах

Європейське агентство з лікарських засобів виявило можливий зв'язок між окремими випадками згортання крові в глибоких венах з вакциною COVID-19 Johnson & Johnson і рекомендувало вказати це як побічний ефект.

Про це повідомляє Українська правда посилаючись на Європейське агенство лікарських засобів.

Мова йде про венозну тромбоелію. Як зазначається, це стан, при якому згусток крові утворюється в глибокій вені, зазвичай в нозі, руці або паху, і може потрапити в легені.

Регулятор рекомендував вказувати венозну тромбоелію як рідкісний побічний ефект: "PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee , Комітет з оцінки ризиків у фармаконагляді) дійшов висновку, що існує можливий зв'язок між рідкісними випадками венозної тромбоемболії з COVID-вакциною Janssen (Johnson&Johnson)".

Крім того, Агентство порадило включити в список побічних реакцій з невідомої частотою після вакцинації Johnson & Johnson, а також AstraZeneca, імунну тромбоцитопенію – стан, при якому імунна система помилково націлена на тромбоцити.

J&J повідомила, що, хоча шанси зіткнутися з цими умовами були дуже низькими, інформація про продукт буде оновлюватися відповідним чином.

У квітні PRAC вирішив, що до інформації про продукт для вакцини Janssen слід додати попередження про незвичні тромби з низьким рівнем тромбоцитів.

Читати також: В Україні утилізують понад 30 тисяч доз вакцини Pfizer


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на проспекті Волі встановили нові пожежні гідранти
Наступна новина Чому у Володимирі обвалилися 100-річна будівля
Останні новини
Схожі новини