Їжа, кава, алкоголь: волинські медики спростували міфи про вагітність

Їжа, кава, алкоголь: волинські медики спростували міфи про вагітність
Джерело фото: 4mama.ua

Вагітність завжди була овіяна міфами, обговореннями та порадами про те, як має вести себе жінка під час цього періоду.

Багато з поширених «порад» є міфами, – йдеться на сторінці Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання у Фейсбуці.

Тож волинські медики взялися розвіяти найпоширеніші з них.

Їсти за двох

Всім дуже подобається цей міф, але він може призвести лише до негативних наслідків: велика вага дитини, що утруднює пологи, а іноді й стає причиною кесарського розтину, ризик розвитку цукрового діабету вагітних, психологічний дискомфорт і незадоволення власним тілом. Сума кілокалорій вагітної жінки більше від невагітної всього на 300ккал/добу у другому триместрі, й на 500 у третьому.

Не можна пити каву

Доведено, що в невеликій кількості (до 2 чашок/день) кава не чинить негативної дії ні на маму, ні на плід. А іноді, як при гіпотоніі вагітних, навпаки може покращувати самопочуття.

Трішки алкоголю не зашкодить

Вчені все ще в пошуках мінімально допустимої дози алкоголю, яка не чинить дії на плід. А от про те, що алкоголь проникає через плаценту і може викликати затримку розвитку, вроджену залежність, розумову відсталість та вади розвитку доведено давно.

Коти – табу для вагітних, бо переносять токсоплазмоз

Якщо ви колись перенесли токсоплазмоз і вже маєте імунітет, (наявні в крові Ig G до toxoplasma gondii, що є в більшості дорослих) то вам боятись нічого. Якщо ні, то знайте, що найпоширенішим шляхом передачі токсоплазми є недостатньо термічно оброблене м'ясо, брудні руки, чи немиті овочі й фрукти.
Так, коти дійсно є переносниками токсоплазми,але у фекаліях, тому заразитися можна так само, немивши руки перед їжею.

Якщо у вас набряки- то треба менше пити

Одна з найбільших помилок вагітних. В організмі й так виникає дефіцит рідини, через те, що вона виходить із кров'яного русла в перефиричні тканини,тому важливо підтримувати нормальний питтєвий режим. Ні в якому разі не застосовувати сечогінні, вони заборонені під час вагітності.

Вагітність лікує від усіх захворювань

Вагітність це додаткове інтенсивне навантаження на організм, що навпаки може загострювати хронічні захворювання. Саме для відновлення організму ми рекомендуємо робити перерву між вагітностями хоча б 2 роки.

Обвиття пуповиною-найстрашніше, що може бути

Обвиття пуповиною відноситься до факторів, які ми не можемо 100% діагностувати та прогнозувати. Зустрічається в 15-20% вагітностей. І в більшості випадків немає негативних наслідків.

«Ну а міфи про те, що вагітним не можна підіймати руки догори, пояснення печії ростучим волоссям у дитини, забороною на косметику чи фарбування волосся (навіть при використанні безаміачних фарб) вже давно спростовані в 21-му столітті. Тому насолоджуйтесь своєю вагітністю- це прекрасний час в очікуванні справжнього чуда», – йдеться у повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гра зі світлом: лучанка поділилася дивовижними знімками міста. ФОТО
Наступна новина Співак з Луцька Монатик розказав, як стрибав у брудний канал у Венеції. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини