Юні музиканти з Луцька привезли перемогу з Міжнародного фестивалю. ФОТО

Юні музиканти з Луцька привезли перемогу з Міжнародного фестивалю. ФОТО

Луцький зразковий оркестр народних інструментів «Дивограй» посів І місце у ХІ Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі народного мистецтва «Смарагдові витоки».

Фестиваль, у якому взяли участь близько 500 дітей, проходив 3-5 травня у Мукачеві.

Керівник зразкового оркестру народних інструментів «Дивограй» Сергій Нікітін розповів, що оркестр отримав диплом за І місце в номінації «Гурт» (ІV вікова категорія).

«До цього фестивалю ми готувалися вже другий рік, адже хотіли туди потрапити ще у минулому. Через брак коштів наша мрія здійснилася лише цього року завдяки підтримці дирекції та спонсорів. Тут ми побачили, наскільки у нас колоритна музика. Приємно, що Луцьк в цьому плані не пасе задніх», – зазначив він.

За словами керівника, лучани привезли й інші перемоги. Відтак, за високу техніку гри на сопілці І місце у номінації «Гурт» солісти-інструменталісти здобув Роман Бахматов, а ІІ місце отримала його сестра Оля Бахматова. Також ІІ місце у номінації «Гурт» посів ансамбль домбристів «Тоніка».

Сергій Нікітін додав, що всі приїхали з фестивалю з купою емоцій, адже діти мали змогу відвідати не лише фестиваль, а й замок Паланок, Святопокровський чоловічий монастир в селі Ракошино та водоспад у селі Чинадієво.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» встановила термінали для оплати квитків карткою на 143 станціях
Наступна новина У волинських ОТГ з’явився шанс позбутися «кадрового голоду»
Останні новини
Схожі новини