Юні волонтери влаштували благодійний ярмарок на Волинській митниці задля допомоги ЗСУ

Юні волонтери влаштували благодійний ярмарок на Волинській митниці задля допомоги ЗСУ

Другий рік поспіль учні Любомльського ліцею №1, приїжджають вітати з професійним святом працівників митниці. Діти спільно з батьками організували ярмарок, під час якого вдалося зібрати понад 29 тисяч гривень на потреби військових.

Окрім символічного торта, який вручили очільнику митниці Андрію Чабораю, волонтери наготували понад 100 штук своїх фірмових пончиків із різною начинкою та до двадцяти різновидів смаколиків, пише ВСН

«Діти дуже щасливі, що вдалося менше ніж за годину продати всю продукцію і зібрати 29085 гривень. Найперше вони продали всі пончики, їх можна було більше взяти, але через перебої з електрикою насмажили лише 110», – розповідає мама Оксана, яка допомагає у приготуванні.

Основний обсяг випічки на будь-який смак взяли на себе незмінні волонтерки Тетяна Кравчук та Ольга Міщук

«Нас тепло й гостинно зустріли у Волинській митниці. Пончики розлетілися на перших хвилинах, а далі й усі смаколики. Нас не випустили, доки діти все не продали. Тож щиро вітаємо наших митників з професійним святом і дуже дякуємо за запрошення юних волонтерів Для дітей – це беззаперечне визнання значущості в їхній справі, адже вони невтомно працюють на нашу Перемогу», – додала місцева волонтерка Катерина Мокренко, яка вже понад 10 років постійно допомагає нашим військовим.

До слова, в Любомлі юні пончикісти почали свою діяльність 5 червня 2022 року, тоді вперше вийшли у центр міста зі своєю продукцією.

«Приготувала пробних 30 пончиків, які розійшлися вже через 15 хвилин. На другий день 100 штук – 30 хвилин. Потім збільшили до 200 штук, далі – 300. Самій було вже складно готувати такі обсяги, долучилися мами діток, які з понеділка по п’ятницю всі літні канікули продавали пончики», – пригадує Тетяна Кравчук, яка й запропонувала таким способом збирати гроші на ЗСУ.

Загалом за два роки своєї діяльності юні волонтери-пончикісти наторгували майже 700 тисяч гривень. За ці гроші придбали п’ять автомобілів, що досі активно допомагають нашим захисникам на передовій, генератори, тепловізор, бінокль, закривають потреби з ремонту автівок та інших потреб. Зароблене витрачають виключно на запити військових, які приймає і закриває волонтер Андрій Дем'янчук.

«Дуже дякуємо Тетяні Кравчук, Оксані Левчук, Олі Міщук, Ірі Цапук та всім батькам, чиї діти називаються «пончкістами». Ваша робота титанічна. Пишаюся кожною дитиною, дякую кожному, просто знайте – ви частинка новітньої історії України. Ваше гасло «Наблизимо перемогу разом» – і ви його гідно дотримуєтеся понад два роки», – підсумувала Катерина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У драмтеатрі покажуть стрічку про луцьку волонтерку, яка вивозить загиблих воїнів із гарячих точок
Наступна новина У Луцьку організують «День без повісток»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні